Inside: "Fantastiskt målsnitt i inledningen"

12 oktober 2021 11:00

Vad hände i ligan den gångna veckan? Inside HockeyAllsvenskan ger dig det hetaste, bästa, konstigaste och mest speciella från den senaste tiden i Sveriges mest underhållande liga.


RUBRIKERNA

Fantastiskt målsnitt i inledningen!

HockeyAllsvenskan har rivstartat när det kommer till målproduktionen. Det har skyfflats in hela 228 mål i serieinledningen vilket innebär ett målsnitt på 6,5 mål per match. De senaste åren har målsnittet pendlat mellan 5,20 och 5,89 mål per match, så det görs mer mål än på länge i ligan. Hur länge håller det höga målsnittet i sig?

Daniel Ljunggren nådde milstolpe

Playmaker-esset Daniel Ljunggren fanns med i förarbetet till Moras 1-1-mål i fredags och centern nådde därmed, som 23:e spelare totalt, milstolpen 150 assist i HockeyAllsvenskan. 27-åringen har levererat sina assist i Almtuna, Tingsryd och Mora. I fjol svarade centern för hela 43 assist, den tionde bästa noteringen någonsin under en enskild säsong i HockeyAllsvenskan.

HV71 är enda fullpoängaren

Efter fem omgångar så är HV71, som målades upp som storfavorit inför säsongen, det enda laget som tagit full pott (femton av femton möjliga poäng). Smålänningarna vann seriefinalen mot Karlskoga med hela 7-2 senast, och har imponerande statistik i inledningen där man bland annat bara släppt in sju mål och ännu inte släppt in något mål i boxplay.

Albin Grewe klar för Mora

Förra onsdagen gjorde Mora klart med forwarden Albin Grewe som därmed är tillbaka i Sverige igen efter en kort sejour i Finland. 20-åringen debuterade i fredags mot Almtuna, placerades i en kedja med Kalle Miketinac och Emil Oksanen, och noterade en assist direkt. Grewe har sedan tidigare gjort 73 SHL-matcher med Djurgården.

Succédebut av Tommi Huhtala

Snacka om att Tommi Huhtala gjorde succédebut med HV71. Redan i sin första allsvenska period så dunkade forwarden in dubbla mål som betydde 1-0 och 2-0 i seriefinalen mot Karlskoga, vilket sedermera mynnade ut i en klar 7-2-vinst. 33-årige Huhtala, som bland annat har ett VM-silver på sitt cv, spetsar och breddar ett riktigt bra HV71 ytterligare.

**

BILDERNA

**

VECKANS...