MacMaster: "Vill bevisa vad jag kan"

7 juni 2022 12:00

Tanner MacMaster är klar för Vita Hästen och berättar om klubbvalet, skadedrabbade fjolåret, comebacken i slutspelet, produktionen, förväntningarna och positionen.


Debutsäsongen i Europa, Sverige och HockeyAllsvenskan blev inte alls som tänkt för Tanner MacMaster.

Kanadensaren kritade på för MoDo men hann bara spela ett par månader av säsongen innan han blev skadad. MacMaster var därefter borta i över tre månader.

Nionde mars, i den tredje sista grundseriematchen, gjorde han comeback, och spelade därefter hela slutspelet där han imponerade stort. 26-åringen matade in sex poäng på tretton matcher och var en av lagets främsta lirare.

Någon fortsättning i MoDo blev det emellertid inte. MacMaster blir dock kvar i HockeyAllsvenskan. I höst spelar han med Vita Hästen.

– Jag fick ett erbjudande av dem och jag kände att det var en bra chans för mig att komma tillbaka till Sverige och HockeyAllsvenskan och bevisa vad jag kan. Förra säsongen var jag skadad, jag kunde inte visa hela mitt register, säger Tanner MacMaster.

SKA HÅLLA SIG FRISK

Genom hela intervjun så återkommer MacMaster hela tiden till skadan i fjol.

Efter en tid med oklara besked konstaterades att det handlade om ett ljumskbråck och i januari blev det en operation.

– Det var tufft att inte veta vad det handlade om först. När det sedan fastslogs vad det var så tog det tid att få till en operation eftersom det var julhelger och annat då. Det var en tuff väg tillbaka. Det är den klart värsta skadan jag haft i min karriär, säger han.

– Att åka på det där under min första säsong i Europa var så klart inte optimalt.

Nästa säsong handlar dels om att hålla sig frisk, dels om att bevisa att han kan vara en producerande spelare i HockeyAllsvenskan.

– Jag vill vara en spelare som laget kan lita på åt båda håll. Jag vill vara med överallt. Jag vet vilken spelare jag är och kan vara, nu vill jag få chansen att visa det också, säger han.

– Sedan är det inget snack om att jag vill sticka ut offensivt och producera poäng.

SKA PRODUCERA POÄNG

När man läser kommentarer från MoDo-supportrar så är det många som tror att du kan dunka in 40, 50 poäng nästa år...
– Kul att höra, vi får hoppas att det blir så. Jag vet vad jag kan som spelare och får jag vara hel och frisk så hoppas jag kunna visa det också. Jag är medveten om att jag har något att bevisa.

Du gjorde ett starkt slutspel i år, var det viktigt att få de matcherna och de prestationerna efter långa frånvaron?
– Ja, absolut, dels att bara få känna sig hel och frisk igen, dels att visa lite av det jag kan som hockeyspelare. Jag fick självförtroende av de där matcherna. Det är något som jag tar mer mig till nästa säsong, det är något att bygga vidare på.

I MoDo matchades Tanner MacMaster både som center och vinge.

– Jag gillar att spela center även om jag spelar där tränarna vill att jag ska spela. Centerspelet är lite annorlunda i Europa med de större rinkarna, det blir mer skridskoåkning, speciellt i egen zon, men jag gillar det, säger han.

Position spelar mindre roll kanske... bara du är hel och frisk?
– Precis så, jag vill inte ha en skadedrabbad säsong till.

» Transfercentralen 2022