Om dagens besked från Folkhälsomyndigheten

29 maj 2020 09:00

Idag presenterade Folkhälsomyndigheten direktiv för idrotten gällande matcher.


Folkhälsomyndigheten beslutade att, från och med den 14 juni, tillåta elitidrott som följer de allmänna riktlinjerna. Svensk hockey följer utvecklingen av covid-19 noga och utgår från Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Med anledning av de nya direktiven kommer ligorna inom svensk ishockey att se över på vilket sätt som matcher kan genomföras med nuvarande direktiv.

– Vi har ett väl fungerande system idag där samtliga ligor och regioner är involverade i olika frågor genom våra Elitkommittéer för dam och herr samt Tävlingsutskottet. Det är precis i den här typen av situationer som vårt system fyller sin viktigaste funktion för samarbete och förankring, säger Olof Östblom, tävlingschef Svenska Ishockeyförbundet.

– Det är tid kvar till vår säsong drar igång och vi kommer fortsätta att följa utvecklingen. Vi ska nu ta till oss den information som Folkhälsomyndigheten presenterat och utgå från den i vårt fortsatta planeringsarbete inför den kommande säsongen, säger Stephan Guiance, VD HockeyAllsvenskan.