Matchguide: SSK-debut för Martin Janolhs

16 januari 2019 10:00

Onsdag och full omgång i Sveriges mest underhållande liga! Hur går det för Martin Janolhs i debuten med Södertälje? Fortsätter Oskarshamns hemmatrend? Går AIK rent mot MODO? Förblir Roger Melin obesegrad i Tegera Arena? Svaren kommer ikväll!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

19.00 MODO - AIK, Fjällräven Center
19.00 Vita Hästen - Almtuna, Himmelstalundshallen
19.00 Södertälje - Björklöven, Scaniarinken
19.00 Västerås - Tingsryd, ABB Arena
19.00 Oskarshamn - Pantern, Be-Ge Hockey Center
19.00 Karlskoga - Karlskrona, Nobelhallen
19.00 Leksand - Västervik, Tegera Arena

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder MODO mot AIK ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» I uppsnacket blir det intervjuer med Jonathan Johnson, MODO, och Sam Marklund, AIK.
» Även fokus på matchen mellan Södertälje och Björklöven.
» Spelarkorrarna Johan Eriksson, Modo, och Filip Windlert, AIK, bjuder på inside-material.
» I första pausen är det dags för andra avsnittet av "Wargen Kommer" och den här gången så möter Fredrik Warg profilen Conny Strömberg.
» I andra pausen är det premiär för Guldgallret 2019 - priset som delas ut till HockeyAllsvenskans bästa junior.
» Alla mål från alla matcher.

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

MODO - AIK

Efter tre raka förluster så fick MODO till ett trendbrott senast när det blev en 6-5-vinst borta mot Almtuna.
Nu väntar hemmamatch mot AIK, ett lag som man förlorat de tre tidigare mötena mot i år.
– Vi hade en jämn match på Hovet mot dem senast som vi borde ha vunnit sett till puckinnehav och antalet skapade målchanser. Det var målskyttet som dödade oss där, så där måste vi upp i skarphet, säger MODO-tränaren Björn Hellkvist till klubbens hemsida.
Han berömmer också AIK:
– AIK är ett vuxet lag, de har färdiga allsvenska spelare och de kan vinna maycher på multipla sätt. De har spelare som varit utsatta för liknande situationer tidigare och kan relatera till det. De är dock inte omöjliga att besegra.
AIK har förlorat fem raka bortamatcher, de tre senaste efter övertid. Laget är således på jakt efter ett trendbrott på bortaplan.
Laget kliver dock in med en bra känsla ikväll eftersom man redan slagit MODO tre gånger:
– Jag vet inte varför, men vi har varit bra mot dem. Gjort bra starter och haft bra powerplay. Så vi har bra självförtroende mot dem, sen är det väl lite slump också, säger AIK-tränaren Tomas Mitell till hockeypuls.se.

Noterat:
» MODO har Tobias Ericsson och Ludvig Elvenes bora på grund av sjukdom. Victor Aronsson är skadad.
» AIK ställer upp med samma lag som senast. Joakim Lilliehöök tränar ikapp efter sjukdom och Johannes Jönsson är kvar på skadelistan.
» AIK:s Anton Holm har gjort mål i tre raka matcher.

» Läs mer på MODO:s hemsida

VITA HÄSTEN - ALMTUNA

Vita Hästens form måste påpekas igen: laget avslutade 2018 med åtta raka förluster men har startat 2019 med poäng i fyra raka matcher där tre av dem slutat med vinst (tagit nio av tolv poäng).
Lika positivt är det inte i Almtuna som startat det nya året med tre förluster på fyra matcher vilket gjort att man halkat ner under det negativa kvalstrecket. Senast föll man mot MODO.
– Det har inte studsat vår väg den senaste tiden. Vi var riktigt bra i den första perioden mot Modo och även i den andra. Vi måste bli bättre på spelet blad mot blad och att täcka skott, säger Almtunas tränare Marcus Ragnarsson till unt.se.
Det skiljer tolv poäng ner till jumbon Vita Hästen - men bara målskillnad uppåt.
– Vi har haft problem i Norrköping genom åren, så det blir en tuff nöt. Dom har en bra defensiv och är skickliga i offensiven, säger Ragnarsson.
Noterbart är att Almtuna skiftar målvakt: Oscar Fröberg, som varit utlånad till Örebro en tid, kommer att vakta kassen ikväll medan Arvid Ljung vilar.

Noterat:
» Vita Hästen får tillbaka Axel Levander som varit avstängd i fem matcher. Senast saknades Henrik Nyberg, Mattias Kalin, Simon Krekula och Henrik Rommel.
» Almtuna saknar alltjämt Simon Johansson, Jesper Mångs och Tobias Hage på grund av skador. Det finns också frågetecken för Oscar Milton som varit sjuk, skriver unt.se.
» Almtunas Viktor Hertzberg svarade för fyra poäng (ett mål, tre assist) i senaste matchen mot MODO.

» Läs mer på Almtunas hemsida

SÖDERTÄLJE - BJÖRKLÖVEN

Södertälje är ett av HockeyAllsvenskans mest formstarka lag just nu. Det har blivit poäng i sex raka matcher och senast blev det övertidsvinst borta mot Pantern.
– Vi har utvecklats. Vi strävar hela tiden efter att få ännu högre nivå och att höja lägstanivån. Men vi har utvecklats och tagit några kliv framåt, säger tränaren Ulf Lundberg till klubbens hemsida.
Nu får laget också förstärkning i form av nyförvärvet Martin Janolhs som gör SSK-debut i hemmakampen mot Björklöven.
– Det är en häftig arena. Det brukar alltid vara roligt att komma hit och spela. Man vet att det alltid är bra tryck och att det kommer mycket folk. Så det ska vara skönt att vara i rätt tröja och fansen på rätt sida, säger Janolhs till Södertäljes hemsida.
Läget är inte lika muntert i Björklöven. Laget har förlorat fem av de sex senaste matcherna och inte tagit någon trepoängare sedan juluppehållet.
Laget jagar nyförvärv, men har inte fått napp ännu.
– Vi har haft flera seriösa förslag ute senaste veckorna, vissa har tackat nej direkt, andra har av olika anledningar gått till andra klubbar och några har vi inte varit i närheten rent ekonomiskt. Det finns fortfarande ett antal krokar ute med konkreta förslag men det är tyvärr omöjligt att spekulera i hur nära vi är att gå i mål, säger VD:n Anders Blomberg till klubbens hemsida.

Noterat:
» Södertälje får in nyförvärvet Martin Janolhs samt Ludwig Blomstrand som varit skadad en tid. Däremot faller backen Marcus Karlström ifrån med en skada. Sedan tidigare saknas Nicklas Grossmann, Jacob Spångberg, Marcus Bohman, David Åslin och Stefan Gråhns.
» Björklöven har Cody Murphy på skadelistan. August Tornberg, Hardy Häman Aktell, Filip Cruseman och Erik Rainersson stod utanför truppen senast.
» Södertäljes Sebastian Dyk och Nicolai Meyer har gjort poäng i nio raka matcher.

» Läs mer på Södertäljes hemsida

VÄSTERÅS - TINGSRYD

Hur är formen i Västerås egentligen? Laget har förlorat fem av de åtta senaste matcherna, men känns ändå på gång. Efter två raka vinster så blev det förlust mot serieettan Oskarshamn senast, men VIK gjorde en bra prestation.
Totalt sett är säsongen en succé för nykomlingen som sensationellt ligger fyra i tabellen, och backen Acke Ringström vet vad som varit segerreceptet:
– Det är för att vi jobbar hårdare än andra lag. Det finns lag som är skickligare. Få av dem jobbar lika hårt som vi gör match efter match, säger han till vlt.se.
Tingsryd söker ett trendbrott på bortaplan där man har förlorat de tre senaste kamperna. Senast laget besökte ABB Arena så blev det en 4-2-förlust.
– Västerås arena är tuff att spela hockey i men genom åren har vi spelat ganska bra där. Det brukar bli tajta matcher. Även senast vi var där var vår prestation bra, trots en usel start där vi gav bort två mål under de första två minuterna. Med tanke på att Västerås har ligans bästa powerplay kommer disciplinen att vara väldigt viktig, säger tränaren Larry Pilut till smp.se.

Noterat:
» Västerås Fredrik Hetta klev av senast mot Oskarshamn och blir borta en tid. Därför har Jesper Cederberg kallats hem från Köping, skriver vlt.se.
» Tingsryd saknar Robin Olsson, Hannes Johansson och Martin Reway, skriver smp.se.

OSKARSHAMN - PANTERN

Oskarshamn har varit starka på hemmaplan hela säsongen och nu ståtar serieettan med sex raka trepoängare på hemmais. Senast slog laget tillbaka Västerås med 3-1 och såg därmed till att öka glappet till kvalstrecket mot HockeyAllsvenska Finalen. IKO har just nu hela fjorton poäng ner till tredjeplatsen.
Oskarshamn är HockeyAllsvenskans bästa hemmalag och nu ställs smålänningarna mot ligans bästa bortalag: Pantern.
– Pantern har många duktiga och skickliga spelare. Ett skickligt lag. Vi måste vara på topp för att störa dem, säger tränaren Håkan Åhlund till Oskarshamns hemsida.
Att Pantern är seriens bästa bortalag lägger Åhlund ingen större fokus på:
– Det betyder att de är bra på bortaplan, säger han kort och koncist om den statistiken.
Pantern föll på övertid mot Södertälje senast, men har poäng i fyra raka matcher och har vunnit tre av de fyra senaste bortakamperna.
Pantern vann säsongens första match mot IKO men har sedan förlorat de två senaste mötena.

Noterat:
» Oskarshamn saknar backarna Anton Björkman och Isak Pantzare.
» Pantern får in Malte Setkov som värvats loss från Malmö. Senaste spelade laget utan Ruben Rampazzo (varit borta länge) och Alexander Pettersson.
» Panterns Nick Olesen har gjort mål i tre raka matcher.

» Läs mer på Oskarshamns hemsida

KARLSKOGA - KARLSKRONA

Efter två raka vinster så åkte Karlskoga på en 1-5-förlust mot Leksand senast. Det är således revanschsuget när Karlskrona nu kommer på besök.
BIK har besegrat KHK två gånger på bortaplan under säsongen men 3-4-föll i höstens hemmamatch.
– Vi har revansch att utkräva på KHK efter den snöpliga förlusten senast mot dem i Nobelhallen. De är ett skickligt lag som sticker ut med en vass offensiv. Det gäller att vi hittar en balans i vårt spel, vi sprang bort oss lite för lätt i lördags. Sen behöver vi skita ner oss lite mer för att komma till fler heta lägen och få upp målproduktion, säger tränaren Staffan Lundh till Karlskogas hemsida.
Karlskrona har motsatt kurva då laget efter två raka nederlag lyckades 3-1-vinna mot Tingsryd senast.
Man vet att en tuff utmaning väntar i Nobelhallen:
– Vi har varit i Karlskoga förut och gjort det bra, men de är helt klart ett bra kollektiv som är bra vecka efter vecka. De har gjort det jättebra den här säsongen, många trodde nog inte på det, säger tränaren Ove Molin till blt.se.

Noterat:
» Karlskoga får tillbaka Juliuz Persson som missat sju matcher på grund av skada. Han går in som forward i kedjan med Gustaf Franzén och Gustaf Thorell. Viktor Lang och Fredrik Forsberg är alltjämt skadade. Olle Eriksson Ek vaktar buren.
» Karlskrona saknar enbart knäskadade Kyle Osterberg som har varit borta sedan i slutet av november.

» Läs mer på Karlskogas hemsida

LEKSAND - VÄSTERVIK

Efter två raka förluster så lyckades Leksand 5-1-vinna hemma mot Karlskoga senast.
Nu är det dags för en ny hemmamatch och faktum är att dalalaget är obesegrat på hemmaplan sedan Roger Melin tog över som huvudtränare. Under hans ledning har det blivit tre raka hemmasegrar.
Ikväll kommer Västervik på besök.
– Vi ska äga matchen, helt klart. Om vi hittar tillbaka till det spel som vi hade i lördags känns det riktigt lovande. Vi har spelat bra på hemmais, mycket tack var ett grymt publikstöd, så det vill vi fortsätta med, säger backen Calle Själin till Leksands hemsida.
Matchen mot Västervik är viktig sett i tabellen. Leksand är åtta och Västervik är nia och mellan dem finns kvalstrecket mot SHL. Tre poäng skiljer lagen åt.
Efter åtta raka matcher med poäng så tog sviten slut senast för Västervik som föll borta mot AIK.

Noterat:
» Leksand väntas ställa upp med samma lag som senast. Mattias Nilsson och Mattias Ritola kör för fullt på träning, men är inte matchredo ännu, enligt dt.se. Wilde Bröms är skadad.
» Västervik får in MODO-lånet Tim Wahlgren som gör debut. Niklas Enberg, Andreas Frisk och Pierre Gustavsson saknas fortfarande och ikväll spelar inte heller Kevin Wennström, skriver klubben på sin hemida..

» Läs mer på Leksands hemsida
» Läs mer på Västerviks hemsida