Här är ändringarna i regelboken 2020/21
Publicerad: 2020-05-24
Regelboken har uppdaterats inför kommande säsong och de nya reglerna har framförallt fokus på spelarnas säkerhet.

Inför kommande säsong är regelboken uppdaterad.

Att arbeta fram nya spelregler för svensk hockey är ett stort jobb och involverar många personer. Distrikt, ligaorganisationer, tränare, ledare samt utvecklingsavdelningen på Svenska Ishockeyförbundet har alla varit involverade i arbetet för att ta fram de nya spelreglerna.

– Vi har en regelbok som täcker all hockey från barn-och ungdomshockey till SHL-nivå så då är det helt naturligt att vi har många som är med och tycker till. Vi alla har förmånen att arbeta med en idrott som ändras, för hockeyn är alltid under förändring. Spelet utvecklas hela tiden och då måste vi också utveckla och se över våra spelregler. Därför är det också så viktigt att vi är många som är inblandade i ett sådant arbete, säger Joel Hansson, domaransvarig hos Svenska Ishockeyförbundet.

Så här säger Björn Wettergren, domaransvarig i HockeyAllsvenskan, om den uppdaterade regelboken:

– I år är det inte jättemycket nytt att lära sig kring spelreglerna. Jag tror inte att någon av förändringarna kommer att märkas i det stora hela utan det mesta som sker detta år är detaljer som justeras som vi upplevt inte har varit helt optimala. En sådan är att icing ska blåsas om det är 50/50 i ett race mot förlängda mållinjen. Här har spelarna själva kommit med inputs om att det känns tryggare och det tycker jag är jättebra att spelarna genom Sico är aktiva på det sättet, säger Wettergren.

– Något som kanske inte är en förändring rent regelmässigt, men som vi kommer att titta vidare på hur vi ska förhålla oss till är störning av målvakt där vi fortsätter att försöka hitta en gyllene medelväg mellan å ena sidan anfallsglad ishockey och å andra sidan en trygg arbetsmiljö för målvakterna.

Läs mer på Svenska Ishockeyförbundets hemsida

{!A}

HockeyAllsvenskan