Jonathan Johnson och Isak Edman till MODO
Publicerad: 2018-04-18
MODO har gjort klart med centern Jonathan Johnson och målvakten Isak Edman till kommande säsong.

MODO fortsätter att plocka in nytt i truppen. Nu har klubben gjort klart med centern Jonathan Johnson och målvakten Isak Edman.

Johnson svarade för 19 mål och 39 poäng på 51 matcher i Troja-Ljungby den gångna säsongen och blev med den noteringen tia i HockeyAllsvenskans poängliga. Centern har tidigare spelat allsvenska matcher i Örebro, Karlskrona, Oskarshamn och Tingsryd, och har totalt gjort 89 poäng på 202 matcher i ligan.

25-åringen har tecknat ett tvåårsavtal med MODO.

– Johnson är en spelare vi har värvat för att ta en av centerplatserna de kommande säsongerna. Han är en poängspelare som varit med ett tag och vi ser fram emot vad vi tillsammans kan göra för att utveckla honom i hans fortsätta karriär, med en rejäl sommarträning som start. Han är värvad för att vara en spelare högt upp i hierarkin, säger sportchefen Michael Sundlöv till MODO:s hemsida.

Edman har spelat i HockeyEttan de fem senaste säsongerna. Den gångna vintern spelade han i Kallinge/Ronneby, vaktade buren i 18 matcher, släppte in 2,32 mål per match samt hade en räddningsprocent på 91,3 %.

23-åringen, som tidigare spelat juniorhockey i MODO, har skrivit på för två år.

– Isak är en målvakt som vi följt sedan han lämnade MODO Hockey. Han har gått den långa vägen med många säsonger som seniorspelare trots ung ålder. Han har gjort det fantastiskt bra, inte minst den senaste säsongen i Kallinge-Ronnyeby där de föll i play off mot Piteå. Det är en målvakt med bra storlek, han är väldigt målmedveten och är mycket träningsvillig vilket tagit honom dit han är idag, säger MODO:s målvaktstränare Magnus Helin.

Läs mer om Jonathan Johnson på MODO:s hemsida

Läs mer om Isak Edman på MODO:s hemsida

Jonas Gustavsson