PREVIEW: MoDo mot Björklöven
Publicerad: 2022-04-09
Ikväll drar semifinalserien mellan MoDo och Björklöven igång. Hur ser statistiken ut? Vad blir nycklarna? Här kommer en rejäl genomgång inför matchserien!

SEMIFINAL

Spelas i bäst av sju matcher. Vinnaren avancerar vidare till final.

SCHEMA

{!A}

LAGSTATISTIKEN

MODO

Poäng: 106 (2)
Mål: 182 (3)
Insläppta mål: 140 (5)
Powerplay: 26,3 % (3)
Boxplay: 81,5 % (3)
Räddningsprocent målvakter: 90,8 % (6)
Tekningar: 50,4 % (5)
Corsi: 52,1 % (4)

(placering i ligan inom parentes)

BJÖRKLÖVEN

Poäng: 98 (4)
Mål: 196 (1)
Insläppta mål: 146 (6)
Powerplay: 19,9 % (9)
Boxplay: 79,5 % (6)
Räddningsprocent målvakter: 91,0 % (4)
Tekningar: 53,0 % (3)
Corsi: 48,1 % (10)

(placering i ligan inom parentes)

SPELARSTATISTIKEN

MODO

Poäng: Riley Woods, 49
Mål: Riley Woods, 26
Assist: Pontus Näsén, 34
Skott: Riley Woods, 156
Utvisningsminuter: Sam Vigneault, 59
Istid: David Bernhardt, 23:25 min

BJÖRKLÖVEN

Poäng: Axel Ottosson, 48
Mål: Christopher Bengtson, 22
Assist: Axel Ottosson, 33
Skott: Olle Liss, 131
Utvisningsminuter: Felix Girard, 69
Istid: Jesper Lindgren, 22:56 min

INBÖRDES MÖTEN

2021-10-29 MoDo - Björklöven 5-2
2021-10-30 Björklöven - MoDo 8-1
2021-12-17 Björklöven - MoDo 7-3
2021-12-18 MoDo - Björklöven 7-1

NYCKLARNA FÖR MODO

FÖRSTAKEDJAN

MoDo hade hela tio forwards som gjorde mål i kvartsfinalserien mot Kristianstad och den bredden i målskyttet är så klart viktig, men Modo är också beroende av att få bra produktion från sin förstakedja som ankras av Riley Woods (tre mål, sex assist) och Sam Vigneault (ett mål, två assist). Filip Sveningsson har tagit plats i den enheten efter att ha kommit tillbaka från sin avstängning, och det har sett ut ge förstakedjan lite mer gnista igen efter att inte riktigt ha nått samma höjder sedan Markus Modigs lämnade.

{!B}

HEMMAPLANSFÖRDELEN

MoDo har varit ruggigt starka på hemmaplan den här säsongen. Ångermanlänningarna förlorade förvisso senaste matchen mot Kristianstad i Hägglunds Arena, men det var först efter övertid, och av de 29 matcher som laget spelat hemma under säsongen så har man gått poänglösa av isen en enda gång, och i den matchen avgjorde HV71 med bara sekunder kvar. Kort sagt: MoDo är ruggigt bra på hemmaplan och att hålla i hemmaspelet är så klart en nyckel. En annan detalj: MoDo har inte förlorat två matcher i rad på hela säsongen.

DISCIPLINEN

Det lär bli en het och hätsk serie mellan MoDo och Björklöven. Disciplin, att hålla kylan, att njuta ocn nyttja atmosfären i arenorna kommer att vara nycklar för båda lagen. Laget som håller bästa kylan, som inte stressar upp sig eller blir för heta, kommer att plocka hem den här serien. Det är den omedelbara känslan.

NYCKLARNA FÖR BJÖRKLÖVEN

RIDA PÅ FORMTOPPEN

Björklöven har blivit något av ett nytt lag sedan Viktor Stråhle tog över som huvudtränare. Helt plötsligt kuggar många delar i på ett helt annat sätt. Powerplay fungerar helt plötsligt strålande och laget är hypervassa i boxplay där man också pytsade in dubbla BP-mål i serien mot Västerås. Att fortsätta rida på formtoppen, eller Stråhle-effekten om ni så vill, är så klart en nyckel för Löven. Laget flyter fram just nu.

ORKEN

Under Viktor Stråhles ledning så spelar Björklöven en intensivare och mer energirik ishockey. Om laget ska orka spela på samma sätt genom hela slutspelet har varit en snackis, och orken är så klart en nyckel. Än så länge har det inte funnits några trötthetstendenser och Löven har en bred trupp (även om backsidan var brandskattad i kvarten, så hade Löven ändå sex riktigt bra backar i spel). Serien mot MoDo kommer att bli intensiv och het, ett riktigt kraftprov, och det gäller för Löven att fortsätta pumpa på som man gjort hittills under Stråhle-eran.

{!C}

DISCIPLINEN

Det lär bli en het och hätsk serie mellan MoDo och Björklöven. Disciplin, att hålla kylan, att njuta ocn nyttja atmosfären i arenorna kommer att vara nycklar för båda lagen. Laget som håller bästa kylan, som inte stressar upp sig eller blir för heta, kommer att plocka hem den här serien. Det är den omedelbara känslan.

Jonas Gustavsson