Mikael Johansson ny tränare i Västervik
Publicerad: 2018-06-06
Västervik har spikat sin ledarstab. Mikael Johansson kommer in som ny assisterande tränare.

Mattias Karlin och Mikael Johansson kamperade tillsammans i SHL och Mora i vintras innan båda entledigades från sina uppdrag i mitten av januari.

Mattias Karlin återvände till Västervik under Kvalserien och tog då över som huvudtränare efter Roger Forsberg, och efter att säsongen tagit slut så skrev han på ett nytt kontrakt med klubben som han tidigare varit med och tagit från division två till HockeyAllsvenskan.

Nu återförenas Karlin med Mikael Johansson.

51-åringen är klar som ny assisterande tränare i Västervik.

I HockeyAllsvenskan har Johansson tidigare både varit huvudtränare och assisterande tränare i Vita Hästen.

– Vi är glada över att kunna rekrytera Mikael Johansson till Västerviks IK. När Ragges (Ragnar Karlsson) situation blev ohållbar sattes vi i ett krångligt läge, då assisterande tränare i Västervik inte växer på träd. Därför är vi lättade att vi kunnat hitta en lösning med Micke som rymmer våra ekonomiska ramar. Mickes CV behöver man knappast gå igenom och det är få förunnat att kunna ställa ett så starkt tränarpar i båset igen. Kontraktet är likt Karlins på två år och borde vara tillfredställande för potentiella nyförvärv, säger sportchefen Emil Georgsson till Västerviks hemsida.

Läs mer på Västerviks hemsida

» Transfercentralen

Jonas Gustavsson