Inside: "Skrev historia med mål nummer 200"

23 november 2021 10:15

Vad hände i ligan den gångna veckan? Inside HockeyAllsvenskan ger dig det hetaste, bästa, konstigaste och mest speciella från den senaste tiden i Sveriges mest underhållande liga.


RUBRIKERNA

Henrik Björklund först till 200 mål

I onsdags så sköt Henrik Björklund sitt 200:e mål i HockeyAllsvenskan! Karlskoga-forwarden, som är tidernas poäng- och målkung i ligan, är först att nå den milstolpen och är också överlägsen i den totala målstatistiken där han är hela 61 (!) mål före tvåan Fredrik Höggren. Bland aktiva spelare i HockeyAllsvenskan så är Christian Sandberg, AIK, tvåa i statistiken med sina 126 mål. Totalt har Björklund levererat 387 poäng på 549 matcher i ligan.

Marcus Eriksson nummer tre att göra 200 assist

I fredags noterade Marcus Eriksson sin 200:e assist i HockeyAllsvenskan när han spelade fram Jimmy Andersson till ett powerplay-mål mot MoDo. Eriksson är den blott tredje spelaren att nå den milstolpen efter Conny Strömberg, 230 assist, och Jonas Westerling, 213 assist. Vita Hästen-forwarden, som noterat en assist till och står på 201 totalt, startar nu jakten för att bli assist-bäst genom tiderna. Eriksson står också på 397 matcher, 94 mål och 295 poäng, och har alltså chansen att nå tre milstolpar till inom kort.

Trendbrott för Almtuna

Almtunas hemska förlusttrend stannade vid tolv raka förluster. Borta mot Troja förra onsdagen så fick Uppsala-laget äntligen till ett trendbrott när det blev en 5-3-seger, och det följde man sedan upp med att även vinna fredagens returmöte mot Troja med 3-2 efter övertid. Vänder det för Almtuna nu? Just nu är laget elva i tabellen och har en pinne upp till tian Tingsryd på den sista slutspelsplatsen.

Matt Marcinew klar för Södertälje

I helgen blev det klart att Colin Smith och Tobias Lindberg lämnar Södertälje. Den tilltänkta spetsduon var petade i två raka matcher innan beskedet kom. Redan i fredags, innan duon lämnat, så var en ersättare på plats i form av Matt Marcinew. Den kanadensiske forwarden gör sitt första år i Europa och kommer närmast från spel i finska HPK där han svarat för fyra assist på 17 matcher. 28-åringen, med 41 AHL-matcher på sitt cv, har skrivit på för resten av säsongen.

Tobias Thermell till HV71

Serieettan HV71 sitter inte lugnt i båten. I söndags meddelade klubben att ledarstaben förstärks med rutinerade Tobias Thermell som kliver som assisterande tränare, och därmed ska jobba tillsammans med Tommy Samuelsson och Fredrik Stillman framöver. Thermell har tidigare varit huvudtränare i allsvenska Karlskoga och assisterande tränare i SHL-laget Växjö där han också vunnit SM-guld.

**

BILDERNA

**

VECKANS...