Tingsryd spelade till sig matchboll!
Publicerad: 2023-03-22
Tingsryd vann den femte matchen mot Västervik med 4-0 och har därmed matchboll i kvalet.

Tingsryd har spelat till sig matchboll i kvalet mot Västervik. Det blev en 4-0-seger hemma i Dackehallen i den femte matchen vilket innebär 3-2 i matcher.

Tingsryd fick en drömstart i bataljen med en 3-0-ledning redan i den första perioden.

Mitt i den tredje perioden kom också 4-0 i powerplay.

– Känns fantastiskt att vinna, en del av målet som vi satt upp. Nu ska vi suga på karamellen i dag och så är det en ny dag i morgon, säger Tingsryd-keepern Tomas Rydén till C more.

Rydén, som varit så bra i matchserien, fick hålla en ny nolla efter att ha motat 17 skott.

– Jättebra, vi är väldigt starka framför mig och låter mig se puckar. Täcks mycket skott i dag igen, något som vi tryckt på senaste veckorna.

Västervik-tränaren Nichlas Falk var framförallt besviken på första periooden där hans lag alltså hamnade i ett 0-3-underläge.

– Första perioden är riktigt illa. Vi vet att Taif ska komma ut stenhårt men lyckas inte stå upp mot det. Vi kommer tyvärr inte alls upp i nivå som tidigare i serien. Bara att glömma den här insatsen och hoppas att det var en engångsföreteelse, säger han till C More.

Den sjätte matchen spelas i Plivit Arena på fredag.

Då har alltså Tingsryd chansen att avgöra matchserien.

– Det kommer krävas tålamod. De kommer att komma ut stenhårt, det gäller att vi håller oss till vår matchplan, spelar uppoffrande och sätter våra chanser, säger Tomas Rydén om fredagens match.

Tingsryd - Västervik 4-0

Målskyttar Tingsryd: Isak Hellerstedt, Daniel Sylwander, Ludvig Levinsson, Daniel Öhrn

Målskyttar Västervik: -

Noterat:

» Tingsryd vann skotten med 20-17.

» Powerplay har inte varit någon styrka för något av lagen i serien hittills, men Tingsryd gjorde i alla fall sitt 4-0-mål i den spelformen.