Nordstrand: "Blir en ny chans för mig"
Publicerad: 2020-08-19
André Nordstrand bytte Karlskrona mot Väsby för att få en stor roll i HockeyEttan - nu berättar han om omkastade beskeden, knapra istiden, offensiven och lagets chanser.

Ibland blir det inte som man tänkt, men det blir bra ändå.

Så kan nog sommaren sammanfattas för André Nordstrand.

22-åringen har spelat med Karlskrona de två senaste åren men haft knapert med istid. I våras valde han att skriva på för Väsby, med tanken att ta ett kliv ner i seriesystemet, få en stor roll i HockeyEttan och via starkt spel återigen ta sig tillbaka till HockeyAllsvenskan.

Istället fick Karlskrona och Väsby byta liga, och vips så var Nordstrand en allsvensk spelare igen…

– Ja, precis, det var speciellt när beskeden kom, säger André Nordstrand.

– Grejen var ju att jag skulle spela i HockeyEttan. Jag ville ha mer speltid och få chansen att spela det spel som jag vill. Nu blev det så här, en tvär vändning, och det är bara att tacka och ta emot. Jag ser verkligen fram emot det här. Det är en ny chans för mig att visa vad jag går för och jag vet att jag kan spela i HockeyAllsvenskan.

Talangen lyftes upp i Karlskronas A-trupp för två år sedan, efter klubbens degradering från SHL.

Året innan dess hade han varit lagkapten i klubbens J20-lag, gjort 40 poäng på 38 matcher i J20 SuperElit och fått testa på SHL-spel i två matcher.

Tiden i HockeyAllsvenskan har hittills varit tämligen tuff och Nordstrand har fått begränsat med speltid. Första året blev det tre poäng på 50 matcher, ifjol noterade han tre poäng på 22 matcher och gjorde även en lånesejour med Kallinge i HockeyEttan.

– Jag fick inte spela så mycket första året i Karlskrona, men det kändes ganska bra ändå. KHK hade ett bra lag det året och det var första gången jag spelade seniorhockey, och då får man inte höja kraven för mycket. Det kom en del skador på slutet och då fick jag spela mer, och det gjorde att jag fick ett nytt kontrakt, säger han.

– Tanken var att bygga vidare på den avslutningen när förra säsongen startade, men det blev inte mycket speltid. Till slut fick jag be om att bli utlånad och så blev det. Det var skönt att komma någon annanstans och få lite mer speltid.

Fick du någon förklaring till varför det inte blev mer speltid ifjol?
– Nej, bara att det fanns spelare som var bättre än mig. Ingen annan förklaring på vad jag kunde göra bättre, men jag kämpade så mycket jag kunde.

{!A}

Nu blir det en omstart i Väsby.

– Jag fick direkt ett bra intryck av klubben och hade bra snack med sportchefen Tom Tärnström. Det var ett bra alternativ för mig, och det ångrar jag inte.

I vinter hoppas André Nordstrand få chansen att vara den spelare han vill vara.

– Jag skulle beskriva mig själv som en powerforward som kan göra poäng. Det är dit jag vill hitta tillbaka, det var den spelaren jag var under juniortiden men jag har inte fått chansen att visa det på seniornivå, säger han.

– Målet med den kommande säsongen är att visa att jag kan spela en annan hockey på allsvensk nivå, en mer offensiv ishockey.

Konkurrensen blir dock tuff i Väsby också.

Den senaste veckan har nykomlingen lastat in gott om allsvensk rutin, inte minst offensivt.

– Det ser intressant ut. Vi kommer ha ett fartfyllt lag, men är också stora och starka. Jag tror vi kommer spela en offensiv och aggressiv hockey med mycket fart, säger Nordstrand.

Vad tror du om lagets chanser?
– Jag tror att de är goda. Det blir en speciell säsong och jag tror att många klubbar kommer få brottas med sin ekonomi, och det kan Väsby dra nytta av. Klubben har satsat ung och hungrigt. Jag tror att den här säsongen är den bästa säsongen som Väsby kan få när det gäller att hänga sig kvar.

Ibland blir det inte som man tänkt, men det blir bra ändå.

– Det håller jag med om. Det känns skitkul att det blev HockeyAllsvenskan till slut ändå, säger Nordstrand.

– Det här blir en ny chans för mig, sedan får vi se hur det går.

» Transfercentralen - få full koll på silly season!

Jonas Gustavsson