Västerås plockar in Simon Åkerström
Publicerad: 2020-02-15
Västerås stärker upp backsidan genom att plocka in Simon Åkerström som ansluter från finska Ässät.

Västerås stärker upp backsidan.

Klubben har gjort klart med Simon Åkerström som ansluter från finska Ässät där han svarat för tre poöng på 28 matcher den här säsongen.

24-åringen spelade i HockeyAllsvenskan så sent som ifjol, då i Björklöven där han levererade 26 poäng på 50 matcher. Åkerström har gjort totalt 47 poäng på 141 allsvenska matcher med Vita Hästen och Björklöven.

Avtalet med VIK gäller både denna och nästa säsong.

– Simon är en spelskicklig back med ett bra skott. Kan användas i alla moment i spelet, allt från powerplay till boxplay. En spelare jag följt under några år. Dels för att jag spelat ihop med hans pappa, det blir andra generationen Åkerström i VIK. Simon gjorde det fantastiskt bra förra säsongen i Björklöven, och blev klar för Ässät i Finland tidigt. Där har istiden blivit mindre på slutet, vilket har gjort att den här möjligheten dök upp för oss. Han blev klar i elfte timmen, som det så ofta blir. Till slut gick det att lösa, säger Västerås sportchef Patrik Zetterberg till klubbens hemsida.

Västerås har även registrerat Elias Olofsson från Köping som målvakt i klubben. Han spelade med Västerås J20 ifjol och ska förstärka J20-laget i slutspurten, men också finnas tillgänglig för A-laget om det finns behov.

Läs mer på Västerås hemsida

Jonas Gustavsson