Matchguide: Duell mellan JVM-målvakter

12 januari 2019 10:00

Lördag och tre matcher i Sveriges mest underhållande liga! Hur går det i kampen mellan Adam Åhman och Samuel Ersson? Fortsätter Karlskoga på vinnarspåret? Fortsätter Vita Hästen plocka poäng? Svaren kommer ikväll!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

15.15 Björklöven - Vita Hästen, A3 Arena
15.15 Leksand - Karlskoga, Tegera Arena
18.00 Oskarshamn - Västerås, Be-Ge Hockey Center

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

BJÖRKLÖVEN - VITA HÄSTEN

Efter en tung period med fyra raka nederlag så kunde Björklöven bryta trenden genom att 3-2-vinna rivalmötet mot MODO senast. Avgörandet kom på övertid och slogs in av Jacob Peterson.
Löven-tränaren Joakim Fagervall var nöjd med den matchen:
– Vi var tillbaka på den energinnivån som vi legat på tidigare, vi spelade återigen den hockey vi vill spela, säger han till klubbens hemsida.
Löven har brottats med den offensiva produktionen i allmänhet senaste tiden, men framförallt powerplay-spelet har inte fungerat. Mot MODO kom ett mål i den spelformen.
– Vi fick göra ett mål i powerplay så det var bra, säger Fagervall.
Nu väntar hemmamatch mot Vita Hästen.
– Vi vet vad de gör, men vi lägger all energi på oss själva, säger Fagervall.
Vita Hästen avslutade 2018 med åtta raka förluster, men har inlett 2019 med att ta poäng i tre raka matcher (sex av nio poäng).

Noterat:
» Tre spelare som varit långtidsskadade gjorde comeback för Björklöven senast. Kvar på frånvarolistan finns nu enbart Cody Murphy. På grund av konkurrensen så stod Hardy Häman Aktell, August Tornberg, Filip Cruseman och Erik Rainersson utanför truppen senast
» Vita Hästen har alltjämt Axel Levander avstängd. Senast spelade inte heller Wilhelm Westlund, Henrik Nyberg, Mattias Kalin, Henrik Rommel och August Gunnarsson.
» Vita Hästens Jesper Samuelsson har svarat för fem poäng på de tre senaste matcherna.

» Läs mer på Björklövens hemsida

LEKSAND - KARLSKOGA

Det går snabbt i ishockey.
När Roger Melin klev in som ny huvudtränare i Leksand så lyckades han bryta lagets dystra förlustsvit och ledde laget till tre raka segrar. Efter det har det inte gått lika bra och Leksand har förlorat de två senaste kamperna.
Dags att studsa tillbaka ikväll mot Karlskoga?
Trots att det inte gått som tänkt har stämingen i laget varit bra, enligt backen Hugo Enock:
– Visst har det varit tufft, men jag tycker ändå att vi som grupp har hållit ihop på ett bra sätt. Vi har inte klagat på varandra utan hela tiden stöttat och pushat varandra. Jag tycker även att ledarna varit och är bra hela vägen. Det finns tydliga och hårda krav på oss, men det är liksom inga militärskrik där ute på isen. Vi jobbar oss framåt gemensamt, säger han till Leksands hemsida om läget i truppen.
Efter tre raka förluster så har Karlskoga hittat vinnarspåret igenom och vunnit de två senaste matcherna.
– Det har varit knallhårda matcher mot Leksand hittills denna säsong. Visst, vi har vunnit tre av tre men det har alltid varit täta och tuffa matcher. De är ett spelskickligt lag och vi måste komma upp i en mycket hög nivå för att ta några poäng, säger assisterande tränaren Johan Schoultz.

Noterat:
» Leksand saknar alltjämt Mattias Nilsson, Tobias Forsberg, Mattias Ritola och Wilde Bröms. Dessutom petas Axel Bergqvist och ersätts med August Berg, skriver dt.se.
» Karlskoga har Viktor Lang, Fredrik Forsberg och Juliuz Persson på skadelistan.
» Leksands Martin Karlsson har gjort mål i två raka matcher.

» Läs mer på Leksands hemsida
» Läs mer på Karlskogas hemsida

OSKARSHAMN - VÄSTERÅS

Oskarshamn toppar tabellen men har inlett 2019 med att förlora två av tre matcher. Båda förlusterna har dock kommit på bortaplan, hemma har laget fem raka trepoängare (21-6 i målskillnad på de matcherna).
Nu väntar hemmamatch mot Västerås.
– Det blir en svår nöt att knäcka, säger tränaren Håkan Åhlund.
Oskarshamn vann säsongens två första matcher mot Västerås medan västmanlänningarna vann det senaste mötet.
Västerås har vunnit de två senaste matcherna, men har tre raka förluster på bortaplan.
Senast blev det en 3-2-seger efter övertid mot Karlskrona, men tränaren Thomas Paananen var inte speciellt nöjd med spelet.
– Jo, det är klart att jag är glad när vi vinner matcher. Men man söker hela tiden efter den där prestationen. Man vill få utveckling på spelare. Och ska vi vinna över tid så behöver vi göra bättre prestationer, säger han till vlt.se om den prestationen.
En match i matchen blir den mellan JVM-målvakterna Adam Åhman, Oskarshamn, och Samuel Ersson, Västerås.

Noterat:
» Oskarshamn saknar alltjämt Isak Pantzare och Anton Björkman, men Filip Sveningsson, skadad senast, är aktuell för en comeback.
» Västerås har ingen inrapporterad frånvaro.
» Oskarshamns Jonas Engström har poäng i tio raka matcher.

» Läs mer på Oskarshamns hemsida