Matchguide: Het målvaktsmatch och viktigt möte i Scaniarinken

23 februari 2021 09:10

Tisdagen bjuder på två matcher i Sveriges mest underhållande liga! Det blir en het målvaktsmatch mellan Almtunas Alexander Sahlin och Tingsryds Andreas Ljunggren samt en match med viktiga poäng i potten när Södertälje och Vita Hästen möts i Scaniarinken.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Almtuna - Tingsryd, Upplands Bilforum Arena
19.00 Södertälje - Vita Hästen, Scaniarinken

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Almtuna är i fin form med tre raka segrar. Senast blev det en 3-0-vinst mot AIK på hemmaplan.

» Tingsryd är också i riktigt vass form. Smålänningarna har poäng i sex raka matcher och har vunnit sju av de nio senaste kamperna. Laget har dessutom hållit nollan i de två senaste matcherna och vann med 4-0 mot Mora senast.

» Lagen har mötts tre gånger under säsongen, bland annat i säsongens två första omgångar, och Taif har vunnit samtliga möten: 5-4 efter övertid, 4-2 och 5-3.

» Två av ligans just nu hetaste målvakter ställs mot varandra. Alexander Sahlin har fått en smakstart i Almtuna sedan ankomsten från Södertälje och har bara släppt in ett mål på två matcher och noterat en räddningsprocent på 98,3 %. Andreas Ljunggren har hållit nollan i tre raka starter (och har hållit nollan i drygt tio perioder i sträck...).

» Johan Eriksson har gjort tre mål i sina tre första matcher med Almtuna. Eriksson fick sitt allsvenska genombrott i... just det, Tingsryd!

» Efter tre raka segrar så blev det förlust senast för Södertälje som 1-4-föll mot Karlskoga. SSK är dock starka hemma där man tagit poäng i åtta raka matcher.

» Vita Hästen spelade så sent som igår och slog då tillbaka Mora med 4-3 efter övertid. Norrköpings-laget har vunnit och förlorat varannan match sett över de åtta senaste omgångarna. Lyckas laget bryta trenden idag och ta andra raka segern?

» Lagen har mötts två gånger under säsongen och Södertälje har vunnit båda mötena: 3-2 samt 3-2 efter straffar.

» Det är viktiga poäng på spel. Södertälje är just nu fyra i tabellen men tre lag bakom är bara tre poäng efter, och SSK behöver pinnar både för att stärka upp sin slutspelsplats och även stärka upp fjärdeplatsen som innebär hemmaplansfördel i kvartsfinalspelet. Vita Hästen är elva i tabellen och utanför slutspelet, men är bara målskillnad bakom Almtuna på den tionde och sista slutspelsplatsen.

» Anton Blomberg har gjort mål i båda hemmamatcherna han spelat med SSK sedan han anslöt till truppen. Gör han mål även i sin tredje hemmamatch?