Profilerna: "Han sätter laget före jaget"

12 september 2019 17:00

#14lag14analyser: Vem får sitt genombrott? Vem vinner poängligan? Västervik-tränaren Mattias Karlin lyfter fram profiler inför säsongen.


Västervik-tränaren Mattias Karlin om...

... tre nyförvärv som vi ska ha koll på?

– Rob Bordson från Dornbirner. Hade han varit hel ifjol så hade han inte varit här, så ärliga får vi vara. Han har varit med oss hela vägen och är hel och frisk nu. En klok center. Lite av de gamla stuket, kan hålla i pucken lite och lugna ner spelet. Det går inte alltid så fort, men det finns mycket tanke i det han gör.

– Peter Krieger från University of Minnesota. Han har sett bra ut. Har bra fart på rören och ett bra skott. Han gör inte bara poäng, han är också ansvarstagande över hela isen. Honom tror vi mycket på.

– Oskar Pettersson från MODO. Jag tycker att han har sett pigg ut. Han är en användbar spelare som kan smälla på och vara fysisk i en jobbande femma eller bidra med skickliget och poäng i en spelande femma. Jag tror vi får mycket nytta av honom.

... vem får sitt genombrott i år?

– Jag skulle säga Henrik Malmström. Han kom till oss under säsongen ifjol. Han hade haft en tuff period i Södertälje där han inte fick spela så mycket, men gjorde det bra hos oss. Det är en jäkla skillnad på honom till i år, han skiner av bra självförtroende. Han kan explodera.

... vem är mest underskattad i ditt lag?

– Jacob Bjerselius. En center som verkligen sätter laget före jaget. Han kommer bli ännu bättre år. Han drar inte ner massa rubriker men gör hela tiden bra saker för laget och är värdefull för oss.

... vem vinner poängligan i Västervik?

– Jag säger Rob Bordson.

» #14lag14analyser