Profilerna: "Blir en stor nyckelspelare"
Publicerad: 2022-09-18
#14lag14analyser: Vilken är bästa värvningen? Vem vinner poängligan? Vem är lagets joker? Vi siar kring Östersunds lag.

TOPPVÄRVNINGEN

Kalle Johansson. Den rutinerade backen kommer hem till Östersund igen och bidrar med både idenitet, klubbhjärta och högoktanigt backspel. 29-åringen, i fjol i Björklöven, kommer bli en stor nyckelspelare för Östersund både på och utanför isen.

JOKERN

Det finns många spännande jokrar i Östersund men det är lätt att fastna för Carl Skärström. Mycket talar för att centern hade fått chansen i HockeyAllsvenskan oavsett om Östersund gått upp eller inte, för den här 24-åringen skiner av spännande potential och fick ju sitt stora offensiva genombrott i fjol med 47 poäng på 43 matcher. Kan han bli en offensiv kraft på allsvensk nivå också?

TALANGEN

Jeremias Lindewall har glimtvis visat sitt kunnande i MoDo men hade svårt att hävda sig i den tuffa konkurrensen i fjol. Känslan är att 20-åringen har chansen att spela till sig en betydligt mer prominent roll i Östersund. Stor och rejäl tvåvägsspelare som kan blomma ut i vinter.

KULTURBÄRAREN

David Westlund är från Östersund, har spelat i klubben de sex senaste åren och var lagkapten i fjol. Han är viktig som kulturbärare och identitetsspelare och är en av ledarna som har som uppgift att slussa in de nya spelarna i år.

{!A}

ASSISTKUNGEN

Franske landslagsmannen Guillaume Leclerc är invärvad för att bära toppkedjan och agera spelmotor i powerplay. En nyckelspelare som måste leverera för att det ska gå bra för Östersund.

MÅLKUNGEN

Östersund har stora förhoppningar på Sam Miletic och att han ska bli en producerande spelare för laget, inte minst i målprotokollet. Den 25-årige amerikanen är en hårt arbetande tvåvägsspelare med spets i offensiven och kommer få en framskjuten roll i laget. Då ska det också trilla in en del kassar.

POÄNGKUNGEN

Sam Miletic är den stora offensiva värvningen som ska bidra med poäng tillsammans med Guillaume Leclerc och Kimi Koivisto.

MVP

Det finns många spelare som blir viktiga i kollektivet Östersund i år men Kalle Johansson blir en absolut nyckelspelare med sin rutin, sin roll och sin fina kapacitet. Försvarspelet blir en nyckel för nykomlingen, och där är Johansson en vital pusselbit.

Jonas Gustavsson