MODO kom igång för sent
Publicerad: 2017-02-17

Storpublik i Fjällräven center fick se Björklöven besegra hemmalaget MODO med 5-3. Bortasegern grundlades i de två första perioderna då gästernas målvakt höll tätt samtidigt som utespelarna hittade målet MODO-målet.

Det var upplagt för folkfest och det kanske man också kan säga att det blev. Sannolikt var många av åskådarna supportrar till bortalaget Björklöven. Derbyt hade lockat 7023 åskådare och de som höll på Björklöven fick jubla först.

Stefan Andersson och Zack Hamil gjorde den första periodens två mål och Cody Murphy och David Lindquist de två i den andra perioden. MODO hade hamnat i fyramålsunderläge inför den sista perioden och hemmalagets mardröm bara fortsatte.

I den tredje periodens nionde minut gjorde Kim Karlsson Björklövens femte mål och bland hemmasupportrarna lär det ha varit avslaget. Men i en sprudlande avslutning sprattlade MODO till. 1-5 gjorde Per-Åge Skröder i den 16:e minuten, kort därefter assisterade Skröder till Patrik Karlkvists 2-5 och i slutminuten satte Emil Alba 3-5. Tre mål på mindre än fyra minuter, men närmare än så kom inte MODO, som i och med kvällens övriga resultat nu är mitt emellan de båda nedre strecken i tabellen, fyra poäng upp och lika många ner till respektive kvalstreck. Nästjumbon Björklöven har fortfarande två poäng upp till det nedre strecket.

Matchstatistik: MODO-Björklöven 3-5

Matchens höjdpunkter i videoformat kommer att finnas tillgängliga imorgon klockan 07.00 på HockeyAllsvenskan Play.