Seger för AIK som utjämnade matchserien!
Publicerad: 2023-03-23
AIK vann mot Modo på Hovet och utjämnade därmed kvartsfinalserien till 2-2 i matcher!

AIK kom tia och MoDo kom etta i HockeyAllsvenskan.

Med tanke på de förutsättningarna så är det nu något oväntat 2-2 i kvartsfinalserien mellan lagen efter att AIK vunnit på Hovet med 5-4.

– I slutspelet nollställs allt, tabellplaceringar är skitsamma när matcherna börjar. Nu ska vi försöka vinna bäst av tre, säger AIK-forwarden Daniel Muzito Bagenda till C More.

MoDo ledde med 2-1 efter första perioden, men sedan vände AIK på matchen via tre raka mål i andra perioden, och i början av tredje perioden så fyllde Daniel Muzito Bagenda också på till 5-2.

MoDo gjorde en forcering mot slutet och fick in två reduceringspuckar under slutminuterna men nådde aldrig någon kvittering.

Mittperioden var nyckeln för AIK.

– Vi kom ut och ägde andra perioden fullständigt, en jäkligt stark period som bär frukt i den här matchen, säger Muzito Bagenda.

– Det blev onödigt nervigt på slutet, men vi vann och nu ska försöka ta ledningen i den här serien i nästa match.

Muzito Bagenda hyllade också publiken på Hovet.

– Det är magiskt tryck här inne. Vi har saknat publiken hela säsongen och kul att så många kommit nu och kul att vi kan betala tillbaka med att vinna.

MoDo-tränaren Mattias Karlin var framförallt besviken på andra perioden.

– Det som händer är att ena laget tävlar riktigt bra och att det ena laget knappt tävlar alls. Sjukt irriterad på den perioden, säger han till C More.

Match fem spelas i Hägglunds Arena på lördag.

AIK - MoDo 5-4

Målskyttar AIK: Oscar Nord 2, Zion Nybeck, Maksim Semjonovs, Daniel Muzito Bagenda

Målskyttar MoDo: Riley Woods 2, Nick Halloran, David Bernhardt

Noterat:

» Oscar Nord var en av de stora förgrundsfigurerna för hemmalaget. Han gjorde 1-1 och 2-2 och spelade dessutom fram till 5-2.

» MoDo vann skotten med 39-20.

Jonas Gustavsson