Anton Holm bröt AIK:s förlustsvit
Publicerad: 2018-03-04
AIK lyckades övertidsvinna mot Vita Hästen och bröt därmed sin fem matcher långa förlustsvit.

Efter fem raka förluster så lyckades AIK bryta trenden genom att 2-1-vinna efter övertid hemma mot Vita Hästen.

Gästerna ledde med 1-0 efter två perioder, men i början av den tredje perioden så kvitterade Jens Jakobs till 1-1.

Med bara 51 sekunder kvar av övertiden klev sedan Anton Holm fram och skickade in 2-1 med sitt 22:a mål den här säsongen.

AIK vann skotten med hela 36-14, och Linus Lundin i AIK-kassen behövde således bara göra 13 räddningar i segermatchen.

AIK stärkte därmed upp tredjeplatsen i tabellen som ger tre extrapoäng i Slutspelserien. Man har två poäng ner till fyran Almtuna med en match kvar att spela.

För Vita Hästen väntar en rysare i slutomgången. Laget är tia i tabellen och har samma antal poäng som åttan MODO och nian Södertälje - och bara ett av lagen kan nå Slutspelsserien.