Försäsong: Segrar för Björklöven & Vita Hästen
Publicerad: 2021-08-20
Fyra allsvenska lag spelade försäsongsmatcher under fredagskvällen. Björklöven och Vita Hästen vann samtidigt som MoDo och Västervik förlorade.

Björklöven - Timrå 5-2

Det blev tredje gången gillt för Björklöven mot SHL-motstånd. Efter förluster mot Luleå och Skellefteå så vann Umeå-laget med 5-2 mot Timrå.

Björklöven hade både 2-0 och 3-1 men det blev nerv i matchen när Timrå 2-3-reducerade med drygt fem minuter kvar att spela. Knappa minuten senare så kunde dock Veeti Vainio skicka in 4-2 och i slutminuten fastställde Olle Liss slutresultatet till 5-2.

Joona Voutilainen vaktade Löven-buren och motade 32 av 34 skott vilket innebar en räddningsprocent på 94,1 %.

Målskyttar Björklöven: Gerry Fitzgerald, Karl Johansson, Felix Girard, Veeti Vainio, Olle Liss

Nyköping - Vita Hästen 1-2

Vita Hästen kunde till slut besegra Nyköping med 2-1 i Finspång.

Nyköping gjorde 1-0 en bit in i den andra perioden, men Vita Hästen vände på tillställningen via två raka mål. Filip Cruseman kvitterade till 1-1 och kort därefter skickade Erik Borg in vad som kom att bli matchvinnande 2-1.

Jesper Myrenberg vaktade Vita Hästen-kassen.

Målskyttar Vita Hästen: Filip Cruseman, Erik Borg

MoDo - Skellefteå 1-5

MoDo förlorade försäsongspremiären mot Skellefteå med 1-5.

Skellefteå sköt två powerplay-mål i första perioden och hade 5-0 en bit in i den andra akten. Nyvärvade Tanner MacMaster kunde till slut spräcka nollan för MoDo och hans 1-5-reducering i slutet av mittperioden blev också matchens sista mål.

Skellefteå vann skotten med 35-31.

Målskyttar MoDo: Tanner MacMaster

Rungsted - Västervik 4-3

Västervik är i Danmark och spelar dubbla matcher. Första matchen och tillika försäsongspremiären slutade med en 3-4-förlust mot Rungsted.

Jonas Nyman, som lånats in från Kallinge/Ronneby till helgens matcher, antecknade sig i målprotokollet direkt. Övriga mål gjordes av nyförvärven Alexander Hilmerson och Hugo Gabrielson.

Under lördagen ställs Västervik mot Herlev.

Målskyttar Västervik: Jonas Nyman, Alexander Hilmerson, Hugo Gabrielson