Matchguide: Måstematch för Björklöven!
Publicerad: 2022-04-19
I kväll spelas den sjätte semifinalmatchen mellan MoDo och Björklöven! Avgör MoDo serien eller tvingar Björklöven fram en sjunde och helt avgörande match?

FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Hockey är bäst på plats i arenan!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Björklöven - MoDo, Winpos Arena

SEMIFINALER

Avgörs i bäst av sju matcher där vinnaren går vidare till final. I dag spelas sjätte matchen i matchserien.

C MORE

C More har studiosändning på matchen mellan Björklöven och MoDo i kväll.

VÄRT ATT VETA

{!A}

» MoDo vann med 2-1 i den femte matchen i söndags och det innebär att ångermanlänningarna nu har 3-2 i matcher. Förutsättningarna inför i kväll är således enkla: vinner MoDo är serien slut, vinner Björklöven så blir det en sjunde och helt avgörande match på torsdag.

» Den offensiva effektiviteten har varit en skillnad i serien hittills. Björklöven har skjutit mer än MoDo (159 skott mot 131 skott), men medan MoDo gör mål på 9,2 % av sina skott så gör Björklöven bara mål på 5,7 % av sina skott. Powerplay skiljer också där MoDo har en effektivtet på 22,2 %, medan Björklöven har en effektivitet på 12,5 %.

» Tittar vi i tekningsstatistiken så är det stor fördel Björklöven i serien. Löven har vunnit 55,2 % av alla tekningar, medan motsvarande siffra för MoDo är 44,8 %.

» Målvakterna har varit heta i serien och kommer spela en central roll även i kväll. Tex Williamsson i MoDo har startat samtliga matcher, släppt in 1,51 mål per match samt noterat en räddningsprocent på 94,9 %. Claes Endre har startat de fyra senaste matcherna för Björklöven och har släppt in 1,87 mål per match samt noterat en räddningsprocent på 92,6 %.

Jonas Gustavsson