Profilerna: "Han går i bräschen"
Publicerad: 2022-09-10
#14lag14analyser: Vilken är bästa värvningen? Vem vinner poängligan? Vem är lagets joker? Vi siar kring Tingsryds lag.

TOPPVÄRVNINGEN

Daniel Sylwander. 29-åringen är ingen finesslirare som kommer dunka in massa poäng, men han tillför karaktär, hårdhet och ledaregenskaper. Den rutin som han sitter på kommer bli oerhört värdefull för Tingsryds unga spelare. Därtill är han en skicklig boxplay-spelare, en spelform som Tingsryd hade stora problem med i fjol.

JOKERN

Tingsryd har värvat ett knippe spännande spelare men mest intressant är Maximilian Eisenmenger. Tysken är uppvuxen och hockeyskolad i Sverige, har lirat i tyska högstaligan de två senaste åren och har även testats i det tyska landslaget. En stor, tung och rejäl forward som vill ta en producerande roll och som verkligen kommer få chansen till det i Taif.

TALANGEN

Tingsryd har inga juniorer i truppen men visst kan vi fortfarande stämpla Anton Gradin som en talang? 22-åringen har varit i Schweiz de två senaste åren och spelat för Zugs akademilag. Forwarden har tidigare gjort några få allsvenska matcher med MoDo och Södertälje, men är äldre, mer rutinerad och en bättre spelare nu, och har också berömts av tränaren Fredrik Glader för sin framfart under försäsongen.

KULTURBÄRAREN

Visst, Jochim Nermark går "bara" in på femte säsongen i Tingsryd, men har blivit en riktig fanbärare för klubben. Det märks att han brinner för Taif. En gedigen tvåvägscenter som aldrig gör en dålig match och som kan flyttas upp och ner i uppställningen och levererar oavsett roll och istid. Han har börjat bli en Taif-konstant som klubben kan bygga kring.

ASSISTKUNGEN

Felix Olsson är en playmaker med fantastiskt fina handleder. Det fungerade inte bra i Södertälje i fjol men 26-åringen har visat tidigare vilket spelsinne han har, och i Tingsryd kommer han få en framskjuten offensiv roll i både fem mot fem och powerplay, så räkna med en hel del assist.

{!A}

MÅLKUNGEN

Får Felix Olsson igång sitt passningsspel så kommer Jonatan Harju göra ett gäng mål. 25-åringen gjorde bara ett (!) mål i Södertälje i fjol, men sköt 23 mål i Tingsryd för två år sedan. Harju är ingen finesslirare, utan en stor och tung forward som är riktigt bra i ytorna runt målburen. Det är där han har sitt kontor. Han vinner dueller, petar in lösa puckar och är duktig på styrningar. Det blir en del skitmål, men de räknas också och det gäller att parkera där det händer.

POÄNGKUNGEN

Daniel Öhrn har en stor roll och är en producerande spelare, han kommer vara med i toppen, men utmanas av Felix Olsson som har otroligt mycket hockey i sig och i rätt roll med rätt omgivning och rätt förtroende så kan det lossna rejält i poängkolumnen i år.

MVP

Tingsryd är ett lag med många starka karaktärer, men Daniel Öhrn sticker ut. han är lagkapten, centerlok och en spelare som mer eller mindre aldrig gör en dålig match. Han går i bräschen och är en av lagets absolut viktigaste spelare.

Jonas Gustavsson