Årets Domare: Johan Nordlöf

28 april 2018 14:00

Det är dags att presentera vinnarna i Guldtröjan 2018! Årets Domare, som röstas fram av spelarna i HockeyAllsvenskan, är Johan Nordlöf.


Guldtröjan för årets domare syftar till att belöna den huvuddomare som spelarna i ligan anser har varit bäst under säsongen.

2018 går Årets Domare till Johan Nordlöf.

– Det är jättekul så klart, speciellt att det kommer från spelarna, säger Johan Nordlöf, och får svara på frågan varför han tror han får priset:

– Det är svårt att svara på. Jag försöker kommunicera mycket, behålla lugnet, erkänna när jag gjort fel och förklara vad som händer. Det är mycket känslor där ute, vi måste ha förståelse för att folk reagerar och undrar vad vi domare pysslar med.

Johan Nordlöf får också svara på vad som gör en domare framgångsrik i HockeyAllsvenskan:

– Grunden är att man är bra tränad, att man orkar hänga med. Man är ensam som huvuddomare och HockeyAllsvenskan kräver mycket skridskoåkning. Sedan tror jag mycket på kommunikation. Det är mycket på spel för spelare och klubbar så det handlar om att ta rätt beslut, men också att förklara vad man håller på med och varför man tar besluten man tar.

VIDEOINTERVJU


TIDIGARE VINNARE
2017 Peter Lyth

GULDTRÖJAN
Guldtröjan är HockeyAllsvenskans pris för att belöna prestationer och spelare som stuckit ut under året. 2018 delas det ut elva olika priser som utses av en oberoende jury, spelarna i HockeyAllsvenskan samt fansen.

» Läs mer om Guldtröjan 2018