Mattias Karlin kvar som tränare i Västervik

15 april 2018 19:30

Mattias Karlin gjorde nyligen comeback som tränare i Västervik och nu står det klart att han blir kvar i klubben i två säsonger till.


Mattias Karlin blev tränare i Västervik 2011 och förde klubben från division två till HockeyAllsvenskan innan han ifjol valde att dra vidare och skriva på ett SHL-avtal med Mora.

Under den gångna säsongen fick han lämna Mora och gjorde comeback som huvudtränare i Västervik en bit in i Kvalserien, och räddade där kvar klubben i HockeyAllsvenskan.

Nu är det också klart att 38-åringen blir kvar i klubben.

Inför sista matchen i Kvalserien mot Västerås så skrev Karlin på ett tvåårsavtal.

– Jag åtog mig uppdraget att hjälpa VIK att hänga kvar i HockeyAllsvenskan med hjärtat och det gäller för det här avtalet också. Nu ska vi på allvar se till att Västerviks IK blir etablerade på HockeyAllsvensk nivå, säger Mattias Karlin till Västerviks hemsida.

Klart är också att Emil Georgsson blir ny sportchef.

32-åringen spelade sin sista match i den aktiva karriären mot Västerås och kliver nu in i sin nya roll och ska börja bygga laget inför kommande säsong.

– Det var otroligt viktigt för oss att få behålla Emil i Västerviks IK. Hans vinnarskalle, djupa hockeykunskaper och hans genuina klubbkänsla och brinnande intresse är extremt värdefulla egenskaper som kommer att vara värdefulla för oss när vi ska fortsätta att arbeta med att etablera VIK som en allsvensk klubb, säger Västerviks ordförande Dan Nilsson.

Ett av Georgssons första drag var alltså att skriva avtal med Karlin:

– Mattias Karlin är mitt förstaval som tränare för Västerviks IK och det känns självklart därför fantastiskt att han stannar hos oss till 2020, säger Georgsson.

Läs mer på Västerviks hemsida