Oskarshamn lyfter upp Eddie Levin i A-laget

11 december 2018 13:15

Eddie Levin har spelat en hel del med Oskarshamn i höst. Nu står det klart att talangen får ett A-lagskontrakt.


Junioren Eddie Levin spelade 18 av säsongens 20 första matcher med Oskarshamn, och totalt i höst har det blivit 19 allsvenska matcher.

Nu belönas den 18-årige forwarden med ett A-lagskontrakt som gäller resten av den här säsongen samt de två kommande säsongerna. Levin blir alltså kvar i IKO till våren 2021.

– Eddie har verkligen tagit flera kliv på kort tid och visat att han har god potential att etablera sig in i A-lagshockeyn med IK Oskarshamn. I grunden är han en offensiv och skridskoskicklig forward men räds heller inte för att jobba hårt, vara jobbig och smälla på oavsett vilket namn som står på motståndarens rygg, säger Oskarshamns sportchef Per Kenttä till klubbens hemsida.

Levin:

– Det känns skitkul att klubben och staben tror på mig. Jag fick en bra chans redan i somras med bra träning och känner att det gett resultat. Att jag skulle få vara med såhär pass mycket när serien väl var igång har varit långt över förväntan. Jag är glad och stolt över chansen jag fått här nu och ska göra allt för att ta den.

Läs mer på Oskarshamns hemsida