Robin Söderqvist blir kvar i Oskarshamn

13 december 2018 08:45

Oskarshamn och Robin Söderqvist har kommit överens om en kontraktsförlängning över nästkommande säsong.


Robin Söderqvist kom till Oskarshamn 2016. Efter en trevande debutsäsong så lossnade allt ifjol och centern växte ut till en av lagets ledande spelare och levererade också 21 poäng på 49 matcher.

24-åringen är inne på sin tredje säsong i IKO - och nu är det klart att det också blir en fjärde säsong i klubben.

Under gårdagens match mot AIK så meddelade Oskarshamn att Söderqvist förlängt med ytterligare en säsong och han blir därmed IKO trogen till våren 2020.

– Vi visste ganska tidigt att vi ville förlänga med "Robban" och är såklart nöjda över att få det klart. Han var med förra säsongen när vi startade vår ombyggnad och blev en kugge redan då med sitt hårda jobb och sin attityd på och utanför isen. Han har fortsatt på samma linje i år och har utvecklats till något av en naturlig ledarfigur i gruppen, säger Oskarshamns sportchef Per Kenttä till klubbens hemsida.

Söderqvist, som brottats med skador i höst, om förlägningen:

– Jag trivs hur bra som helst i både föreningen och i staden så det känns såklart kanon att få förlänga och känna det förtroendet redan nu. Det börjar kännas bättre och bättre nu efter skadan också och jag hoppas såklart kunna växla upp ytterligare. Vi har något jäkligt bra på gång och med förra säsongen färskt i minnet så ska vi göra allt för att få till en lika spännande avslutning i år också.

Läs mer på Oskarshamns hemsida