Veckans Femma: "Har onekligen startat bra"

5 oktober 2020 14:00

Varje vecka så tar vi ut veckans femma i HockeyAllsvenskan och prisar de spelarna som varit hetast i ligan!


MÅLVAKT

Henrik Lundberg, Väsby

Okej, Väsby föll i den allsvenska premiären mot Södertälje, men Henrik Lundberg var strålande i kassen och höll nykomlingen kvar i matchen. Lundberg motade 40 av 41 skott, vilket innebar en räddningsprocent på 97,6 %. Det är den enskilt vassaste målvaktsprestationen så här långt i konkurrens med Västerås-keepern Jesper Myrenbergs match mot Södertälje under söndagskvällen.

Bubblare: Daniel Marmenlind, Västervik; Jesper Myrenberg, Västerås.

BACKAR

Daniel Rahimi, Björklöven

Vilken start på återkomsten till Umeå och Björklöven det blivit för Daniel Rahimi. Målskytt i comebacken, två vinster, +2, sex tacklingar (mest i ligan) och mycket speltid. Har varit en gigant i defensiven så här långt, och bildat ett effektivt backpar med Adam Plant.

Niklas Folin, Vita Hästen

Dundersuccé i debuten med Vita Hästen. Har gjort två mål per säsong under sina två allsvenska år i Västervik, men slog nu till med två mål redan i premiären där det blev vinst med 5-2 mot MODO. Ett av Folins mål var matchvinnande, och han levererade dessutom en assist och gick +3.

Bubblare: Rasmus Bengtsson, Tingsryd; Evan Bouchard, Södertälje.

**

FORWARDS

Emil Berglund, Almtuna

Emil Berglund lämnade Timrå för Almtuna med ambitionen att få mer utlopp för sin offensiv. Det har onekligen startat bra. Centern har dunkat in tre mål och totalt fem poäng på de två första matcherna och toppar poängligan. Ett av målen var dessutom matchvinnande när han avgjorde i slutet mot Västerås.

David Gustafsson, Tingsryd

David Gustafsson är givetvis en jätteinjektion i Tingsryd. Winnipeg Jets-centern satte stora avtryck i Taif-premiären genom att spela fram till tre mål, och aktionen vid sargen innan han la fram mackan till Rasmus Bengtsson på övertid var högklassig. 20-åringen spelade hela 21:12 minuter och vann 60 % av tekningarna.

Lukas Zetterberg, Västerås

Lämnade bänken i Brynäs för en comeback i Västerås under säsongen ifjol, men det lossnade aldrig riktigt. Annat är det nu. Lukas Zetterberg har inlett säsongen med ett mål och tre assist på två matcher, och dunkade inte minst in det matchvinnande målet mot Södertälje med ett patenterat powerplay-skott.

Bubblare: Gerry Fitzgerald, Västervik; Daniel Ljunggren, Mora.