Frödéns hattrick fixade AIK-segern
Publicerad: 2017-02-21

AIK ordnade tre viktiga poäng efter 4-0 borta mot topplaget Mora. Ett tidigt ryck låg till grund för segern.

Redan finalklara Mora lyckades inte uppbringa kraft nog att stoppa ett hungrigt AIK på besök. Jesper Frödén hade stor show för gästerna och det var han som öppnade målskyttet i den första periodens andra minut.

Efter Jens Jakobs 2-0 satte sedan Frödén sitt andra mål för matchen i slutet av perioden. I slutet av den andra perioden kom hans tredje mål - det skulle bli matchens sista mål och innebar att AIK fick 4-0.

Den tredje perioden blev alltså mållös, men AIK fortsatte trumma på, vann skottstatistiken med 18-10, totalt blev det 35-33 till gästerna. I och med segern är AIK nu tio poäng före Almtuna som jagar från under strecket.

Matchstatistik: Mora-AIK 0-4

Matchens höjdpunkter i videoformat kommer att finnas tillgängliga imorgon klockan 07.00 på HockeyAllsvenskan Play.