Veckans Femma: "Hetast i ligan...?"

16 november 2020 12:30

Varje vecka så tar vi ut veckans femma i HockeyAllsvenskan och prisar de spelarna som varit hetast i ligan!


Det har varit en speciell vecka med uppskjutna matcher och fyra lag i ligan spelade inte alls... men det blir ändå en "Veckans Femma", och den ser ut så här:

MÅLVAKT

Emil Kruse, Västerås

Tar spaden för andra veckan i rad i hård konkurrens med Södertäljes Filip Gustavsson. Kruse har stor del i Västerås lyft som lag, och i veckan storspelade han i dubbla matcher mot Västervik: 32 räddningar på 34 skott i 1-2-förlusten efter straffar, samt 19 räddningar i den efterföljande 4-0-vinsten. Totalt 96,2 i räddningsprocent i veckan alltså.

Bubblare: Filip Gustavsson, Södertälje

BACKAR

Evan Bouchard, Södertälje

Tar också plats för andra veckan i rad - och fortsätter att vara en faktor för formstarka SSK. Evan Bouchard levererade ett mål och två assist på två matcher, spelade mycket, gick +3 och skyfflade iväg sju skott på mål. Kanadensaren har gjort poäng i fem raka matcher, årets längsta svit av en back (Jimmie Jansson i Västerås har också lyckats) och sviten lever ju fortfarande...

Per Svensson, Timrå

Det blev bara en match i veckan för Timrå som förlängde sin svit till tio raka segrar. Per Svensson är en av lagets stöttespelare hade stor del i vinsten mot Väsby. Hans fina uppspel bäddade för spelvändningen som gav 2-1, och sedan gjorde han själv 3-1 i tom bur.

Bubblare: Andreas Hjelm, Södertälje

FORWARDS

Måns Lindbäck, Södertälje

Ligans hetaste spelare just nu? Måns Lindbäck sopade in ett hattrick i 9-1-segern mot Kristianstad och följde upp det med ett mål och en assist i 6-2-vinsten mot MODO. Den slitstarke forwarden, som driver laget med sitt arbete och sin energi, gick dessutom +5. Drog också med sig kedjekamraten Hugo Gustafsson - också kandidat för veckans femma - som fick islossning med fyra poäng på två matcher.

Nick Olesen, Södertälje

Spetsforwarden Nick Olesen fortsätter att lasta in poäng. Dansken svarade för tre mål och tre assist på två matcher i veckan, och har visat att han kan producera fint oavsett omgivning (varit en del omkastningar i Södertäljes förstakedja under hösten). Olesen gick också +3.

Patrik Karlkvist, MODO

Vilken återkomst det blivit för Patrik Karlkvist i MODO. Laget hann spela tre matcher den gångna veckan och Karlkvist har levereat i samtliga med två mål och tre assist. Det är inga dussinpinnar heller, målen är tillverkade efter kyligt förvaltade frilägen, och ett par av assisten var riktigt läckra. Har hittat fin kemi med Aleksi Heponiemi direkt.

Bubblare: David Lindquist, Karlskoga; Aleksi Heponiemi, MODO; Hugo Gustafsson, Södertälje; Lucas Carlsson, Södertälje; Emil Lundberg, Vita Hästen