En back in och en forward kvar i VIK

24 juli 2020 21:00

Västerås har gjort klart med backen August Tornberg som ansluter från Björklöven och har samtidigt även förlängt med forwarden Alexander Lunsjö.


Västerås fortsätter att presentera nyheter på löpande band.

Under fredagen meddelade klubben att backen August Tornberg ansluter från Björklöven samt att forwarden Alexander Lunsjö förlängt sitt kontrakt.

August Tornberg var HockeyAllsvenskans bästa plusminus-back ifjol med +27, och utöver det levererade han 15 poäng på 51 matcher. 28-åringen har en lång karriär i HockeyEttan bakom sig, innan han 2018 fick en allsvensk chans i Löven.

– Det är en back vi har velat ha hit. Vi har känt honom sedan tidigare, redan när vi var i ettan, och har haft honom under lupp och sett honom nu när han har varit i Löven, säger Västerås sportchef Patrik Zetterberg till klubbens hemsida.

Alexander Lunsjö svarade för elva mål och sexton poäng på 52 matcher under sin första säsong med Västerås, där han bland annat gjorde tre mål på de fyra sista matcherna. 23-åringen har tidigare även gjort en allsvensk vinter med Almtuna.

– Jag tycker att "Lunis" kom mer och mer under säsongen och var riktigt bra på slutet. Det är en spelare som besitter massor med talang, nu handlar det mer om att få lite struktur i spelet både för hans och lagets skull, säger Zetterberg.

Läs mer på Västerås hemsida

» Transfercentralen - full koll på silly season!