Matchguide: Superfredag och sex heta matcher!

26 november 2021 09:10

Det är dags för SUPERFREDAG igen! Det betyder dubbla matchstarter och totalt sex kamper avgörs i dag. Tar HV71 tolfte raka segern? Bryter Troja förlusttrenden? Gör Trevor Cheek mål igen? Svaren kommer i kväll!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Hockey är bäst på plats i arenan!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

18.00 Kristianstad - HV71, Kristianstads Ishall
19.00 Björklöven - Karlskoga, Winpos Arena
19.00 Almtuna - MoDo, Upplands Bilforum Arena
19.00 Vita Hästen - Tingsryd, Himmelstalundshallen
19.00 Troja - Västervik, Ljungby Arena
20.30 Västerås - AIK, ABB Arena

TABELL

C MORE STUDIOSÄNDNING

SUPERFREDAG vilket innebär att C More sänder två matcher och att sändningen pågår mellan 17.30 och 23.30! I kväll visas Kristianstad mot HV71 samt Västerås mot AIK, och det bjuds bland annat på det här:

» Intervju med comebackande Martin Thörnberg, HV71.
» Långt reportage om Kristianstad med bland annat Mikael Gath och Dennis Svensson.
» Johan Lindbom, tidigare klubbchef i Kristianstad och nu klubbdirektör i HV71, gästar C More-studion.
» Fredrik Söderströms Fredagslista.
» Alla mål från alla matcher.

VÄRT ATT VETA

» Kristianstad slog tillbaka Karlskoga i Nobelhallen i onsdags och skåningarna är därmed tillbaka på vinnarspåret igen och har tio segrar på de tolv senaste matcherna.

» HV71 ångar på i tabelltoppen. Laget har elva (!) raka segrar. Bara sju lag genom åren har lyckats vinna tolv matcher eller fler i rad. Blir HV71 nummer åtta? Rekordet är på sexton raka vinster och noterades av Timrå i fjol.

» Lagen har mötts en gång i höst och då vann HV71 med 5-4 efter straffar. Smålänningarna låg under med 2-4 i slutminuten, men lyckades hämta ikapp, kvittera och sedermera alltså även plocka extrapoängen.

» Kristianstad har sju hemmasegrar i rad.

» Kristianstads Trevor Cheek har gjort mål i fyra raka matcher. Lagkamraten Kristoff Kontos har gjort poäng i fem raka matcher.

» HV71:s Tyler Vesel noterade ett mål och en assist i 6-4-segern mot Vita Hästen i onsdags och toppar nu hela HockeyAllsvenskans poängliga med sina 25 poäng.

» HV71 har drabbats av skador och har därför lånat in klubblegendaren Martin Thörnberg från Dalen. Han ska i första hand spela helgens dubbelmöte mot Kristianstad (lagen möts på söndag igen).

» Björklöven bortavann mot AIK med 5-2 i onsdags och Umeå-laget har vunnit sex av de sju senaste matcherna.

» Karlskoga föll mot Kristianstad i onsdags. Det var värmlänningarnas andra raka förlust efter att ha vunnit fyra matcher i rad innan dess.

» Björklövens Christopher Bengtsson har gjort mål i fem av de sex senaste matcherna.

» Björklöven har förstärkt laget med backen Kim Johansson som lånas in från Luleå tills vidare. Johansson har tidigare spelat allsvenskt med Västervik och Vita Hästen och står bokförd för tretton poänglösa matcher i SHL i höst.

» Björklöven är effektivast i ligan och gör mål på 13,9 % av sina skott.

» Björklöven tekar bäst i HockeyAllsvenskan med en vinstprocent på 54,8 %.

» Almtuna föll i en galen match mot Tingsryd i onsdags. Uppsala-laget lyckades vända 0-3-underläge till 4-3-ledning bara för att sedan tappa igen och förlora med uddamålet, 5-4, där den sista pucken skickades in i slutminuten.

» MoDo är i fin form. Laget har elva segrar på de tretton senaste matcherna och slog tillbaka Södertälje efter straffar i onsdags.

» Lagen har mötts en gång i höst och då vann MoDo med 3-1 i Upplands Bilforum Arena.

» Almtuna-duon Hampus Harlestam och Tobias Liljendahl har båda gjort poäng i fyra raka matcher.

» MoDo trivs på fredagar. Laget har ett poängsnitt på 2,57 på just fredagar, vilket är bäst i ligan. Markus Modigs är dessutom fredagskung med sina tretton poäng, bäst av alla spelare i HockeyAllsvenskan.

» Vita Hästen står på tre raka förluster och kommer närmast från en 4-6-torsk mot HV71. Noterbart gällande de tre senaste nederlagen är dock att Vita Hästen mött lag nummer ett, två och tre i tabellen. Innan dess hade Norrköpings-laget tre raka vinster.

» Efter tre raka förluster så har Tingsryd vänt på skutan och tagit tre raka segrar, samtliga med uddamålet. I onsdags slog smålänningarna tillbaka Almtuna med 5-4 i en svängig tillställning där Jakob Heljemo kunde mata in det matchvinnande målet i slutminuten.

» Lagen har mötts två gånger i höst och Vita Hästen har vunnit båda (2-1 respektive 3-0).

» Vita Hästens Marcus Eriksson har gjort poäng i sex raka hemmamatcher.

» Tingsryds Alexander Lindelöf har gjort mål i de tre senaste matcherna han spelat (spelat tre av de fyra senaste kamperna).

» Vita Hästen har skadeproblem på backsidan och har därför lånat in Christian Lindberg och Peller Ström från Vimmerby i de kommande matcherna.

» Returmöte. Lagen möttes så sent som i onsdags och då vann Västervik med 4-2 hemma i Plivit Arena.

» Troja ligger sist i tabellen och står på nio (!) raka förluster.

» Västervik hade fem raka förluster innan onsdagens seger.

» Trojas Joakim Hillding har gjort fyra mål i de fyra senaste matcherna.

» Västerviks Viktor Liljegren är i kanonslag. Han svarade för tre poäng i onsdags, inklusive det matchvinnande 3-2-målet, och har svarat för fem poäng på två kamper.

» Efter två raka segrar och två raka nollor så blev det strafförlust mot Mora i onsdags för Västerås.

» AIK 2-5-föll mot Björklöven i onsdags och står på tre raka förluster.

» Lagen har mötts två gånger i höst och har varsin seger på Hovet.

» AIK-forwarden Anton Holm står på 98 allsvenska mål och är således bara två fullträffar från milstolpen 100 mål i HockeyAllsvenskan. Holm har varit mållös i fyra raka kamper... släpper det i kväll?