Beslut: Weigel stängs av två matcher
Publicerad: 2018-03-07
Södertäljes Fredric Weigel stängs av i två matcher för en huvudtackling i matchen mot Almtuna.

BESLUT

Efter match penalty i match mellan Södertälje SK och Almtuna IS, HockeyAllsvenskan, den 4 mars 2018 åläggs Fredric Weigel, Södertälje SK, följande straff för huvudtackling:

Avstängning fr.o.m 5 mars 2018 t.o.m. 10 mars 2018. Avstängningen avser endast ishockey och gäller deltagande i tävling/uppvisning.

Avstängningen bedöms motsvara två matcher inklusive den automatiska avstängningen som följer av ett match penalty.

SKÄL

Disciplinnämnden har tagit del av anmälan, ett yttrande från Fredric Weigel samt en filmsekvens från händelsen.

Anmälan: Efter avblåsning och målvaktsblockering kommer Södertäljes Fredric Weigel in framför mål och helt oprovocerat slår en Almtunaspelare i ansiktet med sin handske/klubba.

Fredric Weigel har uppgett i huvudsak följande. Spelaren jag slår var på mig under hela matchen och i samband med utvisningen sa han ”fitthora” varpå jag slår honom med min handske i ansiktet. Inte med full kraft och inte med klubban. Motspelaren förstärker situationen.

Disciplinnämnden gör följande bedömning Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan. Nämnden finner det utrett att Fredric Weigel gjort sig skyldig till checking to the head. Förseelsen bör föranleda en avstängning. Avstängningens längd bestäms till en tid som bedöms motsvara två matcher inklusive den automatiska avstängningen som följer av ett match penalty. Vid straffmätningen har nämnden särskilt beaktat följande nyckelfaktorer:

– Det är en aktiv crosscheckingrörelse mot ansiktet
– Tacklingen sker med måttlig kraft

Situationen:

HockeyAllsvenskan