Matchguide: Tingsryds bortaturné fortsätter
Publicerad: 2015-09-19

Tingsryds turné i norr började med seger mot Sundsvall och nu drar laget vidare norrut för match mot Asplöven. 

Match: 
19/9 16.00 Asplöven - Tingsryd, ICA Arena 

Sändning: 
cmore.se 

Tingsryd är ute på en Norrlandsturné som fick en smakstart med en 4-1-viktoria mot Sundsvall i torsdags, andra raka segern i serien. 

– Jag tycker att vi under de tre första matcherna i serien visat att vi håller god allsvensk klass. Vi är nöjda med spelet fem mot fem, dock tycker jag att vi sänker tempot för mycket när vi har powerplay, detta hoppas jag att vi kommer att få ordning på så fort som möjligt, säger tränaren Magnus Sundquist till Tingsryds hemsida. 

Nu väntar Asplöven i Haparanda och laget har sovit i Luleå i natt och är nöjda med uppladdningen. 

– Det finns inget att klaga över, vi ska ge allt för att ta tre nya poäng. Som sagt, vi vet att det är en tuff uppgift, men vi har en bra arbetsmiljö i gruppen. Det är en hård men sund miljö, vi har en väldigt bra sammanhållning, säger Sundqvist.

Centern Niklas Johansson om motståndet: 

– Jag tror Asplöven är riktigt bra, de har många skickliga spelare och framförallt är de bra i numerärt överläge. Därmed gäller det för oss att inte sitta i båset på andra sidan. Sen måste vi jobba lika hårt som tidigare för då har vi goda chanser att plocka poäng

Precis som Tingsryd så har Asplöven spelat in sex poäng på tre matcher. Laget kommer närmast från en 3-1-viktoria mot Pantern. 

– Vi har problem i första men sedan får vi ordning på spelet och vinner rättvist, säger tränaren Per Kenttä till Asplövens hemsida om den segern. 

Läget i lagen: 
Asplöven har inte delgett läget i laget.

Tingsryd saknar alltjämt backarna Adam Åkesson och Drew Paris men får nu också klara sig utan forwarden Alexander Ruuttu som är avstängd i väntan på dom från disciplinnämnden. 

– Patrik Nilsson går in och gör allsvensk debut, han har sett riktigt bra ut på träningarna. Det är hård konkurrens om platserna, vilket bara är positivt, säger Magnus Sundquist till Tingsryds hemsida. 

Notera att: 
* Asplövens Simon Olsson och Scott Macaulay har gjort poäng i alla de tre inledande matcherna.
* Duon Niklas Johansson och Joakim Högberg kombinerade in sex poäng för Tingsryd i senaste matchen. 

Läs också: 
Tingsryds hemsida inför matchen 

Jonas Gustavsson