Profilerna: "En hjärt- och lungspelare"
Publicerad: 2022-09-08
#14lag14analyser: Vilken är bästa värvningen? Vem vinner poängligan? Vem är lagets joker? Vi siar kring Södertäljes lag.

TOPPVÄRVNINGEN

Linus Videll. 37-åringen är tillbaka i Södertälje efter elva säsonger på annat håll. Forwarden har mestadels huserat i KHL där det blivit 444 matcher. Videll är inte bara en skicklig spelare och pålitlig poängmakare, han brinner också för SSK och klubbens framgångar. Klasspelare med klubbhjärta, bättre blir det inte.

JOKERN

Södertälje-truppen vimlar av spännande spelare som kan joker-stämplas men vi väljer Renars Krastenbergs. Den 23-årige letten har inte fått lika mycket strålkastarljus på sig som spetsvärvningarna Cole Cassels och Anthony Luciani, men kan bli en succéspelare i offensiven med sin snabbhet och fina skott. Har gjort ett gäng mål under försäsongen och ser spetsig ut.

TALANGEN

Både Ludvig Jansson och Albert Sjöberg spelade ordinarie i fjol och var med i JVM i augusti. Båda är stora talanger och alltjämt juniorer, men Sjöberg kittlar lite extra med sin fina offensiv. Den högerfattade 19-åringen slog igenom förra säsongen och var viktig i playout-matchserien mot Troja med sina fyra mål på sex matcher. En skarp målskytt som får brottas i skarpare konkurrens i år, men visst kommer han att få en framskjuten roll.

KULTURBÄRAREN

Jacob Dahlström som är juniorskolad i Södertälje, som jobbade sig hela vägen upp i A-laget och som 2020 kom tillbaka efter ett gäng år i andra klubbar. Snabbskrinnaren brinner för SSK. En hjärt- och lungspelare som betyder otroligt mycket med sin inställning. Hans betydelse i vårens playout-serie mot Troja var monumental, det var han som drog upp farten och fick med sig resten av gänget i vinddraget.

ASSISTKUNGEN

Spelare som Linus Videll och Nikola Pasic har fina playmaker-egenskaper, men budet går till Cole Cassels. Den nye tvåvägscentern kommer matchas i en stor roll med mycket ansvar och har just passningsspelet som sin styrka. Kanadensaren kommer få en spetsig omgivning, så räkna med ett gäng assist.

{!A}

MÅLKUNGEN

Anthony Luciani är en rutinerad målskytt som levererat kassar över tid i flera olika miljöer. Han är tänkt att producera just mål och i rätt omgivning och med rätt playmaker vid sin sida så lär kassarna komma. Visat goda tendenser redan under försäsongen. Kankse kan lovande Albert Sjöberg utmana om han lyckas erövra en prominent roll i en av toppkedjorna.

POÄNGKUNGEN

Anthony Luciani, Cole Cassels, Linus Videll, Renars Krastenbergs… det är många om budet och Södertälje har sannerligen breddat sin offensiva kompetens i år. Det är dock ingen tvekan om att förväntningarna är höga på hemvändaren Videll. Han må ha blivit 37 år, men besitter alltjämt fina egenskaper, och kan mycket ta hem den interna poängligan.

MVP

Linus Videll. Det är mycket surr kring hans återkomst och förväntningarna är höga. Lyckas han leverera så kan han dra med sig hela laget.

Jonas Gustavsson