Björklöven plockar in två spelare från SHL
Publicerad: 2018-04-24
Björklöven dubbelvärvar. Klubben har gjort klart med målvakten Mattias Pettersson och centern Kristoffer Söder.

Björklöven har gjort klart med två nya spelare och båda ansluter från SHL. Det handlar om målvakten Mattias Pettersson och centern Kristoffer Söder.

Mattias Pettersson har spelat i Mora de två senaste säsongerna och var med och förde upp klubben i SHL ifjol.

27-åringen har haft andraspaden under hela sejouren i Dalarna. Den gångna vintern fick han spela 14 matcher där han släppte in 3,61 mål per match samt hade en räddningsprocent på 88,3 %.

– Processen kring rekryteringen av ytterligare en målvakt har varit lång. Vi är glada över att vi funnit en lösning som gjorde att Mattias blev tillgänglig för oss. Han har den profil vi sökt där han med SHL-erfarenhet och en redan mycket hög nivå i sitt spel fortfarande har stor utvecklingspotential. Vi vet att vi har en bra verksamhet för målvaktsutveckling och det var också därför en viktig del i profilen vi sökte, säger sportchefen Fredrik Grönberg till Björklövens hemsida.

Kristoffer Söder har spelat i Karlskrona sedan 2010 och har varit med och tagit upp klubben i både HockeyAllsvenskan och SHL.

26-åringen har svarat för 28 poäng på 148 allsvenska matcher samt 17 poäng på 152 SHL-matcher.

– Kristoffer är en vägvisare i det som kännetecknar en spelare i Björklöven. Han har en attityd att pressa sig själv i både träning och match. Fuskar aldrig, viker inte ned sig för att det krävs lite extra och söker inga ursäkter. Han är lojal i ansvaret för inte bara sin egen prestation och utveckling utan han strävar även efter att i alla lägen göra sina medspelare bättre och därmed laget, säger Grönberg.

Både Pettersson och Söder har skrivit på för två år.

Läs mer på Björklövens hemsida

Jonas Gustavsson