Matchguide: Timrå har fin chans att avancera
Publicerad: 2017-02-20

Eftersom Pantern och Västervik möts så har Timrå en bra chans att avancera i tabellen om det blir seger mot Södertälje.

Match:
20/2 19.00 Södertälje - Timrå, Scaniarinken  

Sändning:
C More Live, cmore.se 

Det har blivit ett getingbo i toppen av tabellen. Serietvåan Karlskoga jagas av trean Pantern som är tre poäng efter samt fyran Västervik och femman Timrå som är fyra poäng efter.

Men det är inte bara andraplatsen som hägrar. Blir det inte spel i HockeyAllsvenska Finalen så blir det spel i Slutspelsserien, och där får man med sig bonuspoäng baserat på tabellplaceringen. Så det finns mycket att spela om.

Eftersom Pantern och Västervik möts ikväll så har Timrå en kanonchans att avancera i tabellen eftersom man kliver om det förlorande laget om man lyckas vinna mot jumbon Södertälje.

– Södertälje har visat en lite annan sida två matcher i rad och de tog verkligen en stark seger mot Karlskoga senast, säger Timrås tränare Roger Forsberg till st.nu.

– De har en hetta i laget nu eftersom de vill spela bra inför ett allsvenskt kval där de mest troligt hamnar. De vill säkert behålla sin fart i spelet och vi kommer inte få en centimeter gratis.

Timrå har poäng i tio av de tolv senaste matcherna, men 3-5-föll mot AIK i senaste omgången. 

– Vi behöver göra en bättre prestation än i fredags för att slå SSK. Vi behöver bättre försvarsspel och fler spelare som vill vara med och bidra i 60 minuter. Södertälje har några väldigt vassa forwards som gör många mål och ett rörligt och bra power play som vi måste vara vaksamma på, säger Forsberg.

Jumbon Södertälje har, som Forsberg påpekar, visat fin form på slutet. Man har slagit MODO med 3-2 hemma och besegrat Karlskoga med 5-2 borta. Två skalper som imponerar. 

Man har dessutom skyttekungen Anton Holm i toppform. Han har gjort mål i de fyra senaste matcherna och är bäst i HockeyAllsvenskan med sina 26 fullträffar.

Just Holm sköt också två mål när SSK besegrade Timrå med 3-1 senast lagen möttes. Innan dess hade Timrå vunnit säsongens två första möten. 

Läget i lagen:
Södertälje har inte delgett läget i laget. Senast saknades Johan Skinnars på grund av sjukdom.

Timrå har en hel del frånvaro: David Westlund, John Westin, Mattias Nilsson, Johan Persson och Anton Wedin saknas på grund av skada. Allt enligt st.nu.

Notera att:
* Södertäljes Anton Holm har gjort mål i fyra raka matcher.
* Södertäljes Måns Lindbäck har gjort fem mål på de sex senaste matcherna.
* Timrås Jonathan Dahlén har gjort fyra mål på de två senaste matcherna.

Läs också:
Södertäljes hemsida inför matchen 
Timrås hemsida inför matchen 

Jonas Gustavsson