Matchguide: Tyler Vesel gör debut i Björklöven
Publicerad: 2019-10-18
Tyler Vesel är spelklar för Björklöven och gör debut i dagens match mot Södertälje. Totalt så spelas fem matcher i HockeyAllsvenskan ikväll!

FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Vita Hästen - Kristianstad, Himmelstalundshallen
19.00 Almtuna - Tingsryd, Gränbyhallen
19.00 Västervik - Karlskrona, Plivit Arena
19.00 Karlskoga - Västerås, Nobelhallen
19.00 Södertälje - Björklöven, Scaniarinken

TABELL

{!F}

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Södertälje mot Björklöven ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» I uppsnacket blir det intervjuer med Christopher Liljewall, Södertälje, och Andreas Hjelm, Björklöven.
» Spelarkorrarna Hugo Gustafsson, Södertälje, och Fredric Andersson, Björklöven, bjuder på inside-material.
» I första pausen visas ett reportage med Björklövens sportchef Per Kenttä.
» I andra pausen listar C More-experten Mike Helber det hetaste från den gångna veckan i HockeyAllsvenskan.
» Alla mål från alla matcher.

VÄRT ATT VETA

{!A}

» Två lag med svajig form möts. Vita Hästen har en seger på de fem senaste matcherna medan Kristianstad har en seger på de sex senaste kamperna.

» Vita Hästen är enda laget i ligan som ännu inte spelat kryss efter 60 minuter.

» Kristianstad har vunnit sju av tio tredjeperioder under säsongen. Det är mest av alla lag tillsammans med serieettan Björklöven.

{!B}

» Almtuna ligger sist i HockeyAllsvenskan efter att ha vunnit två av de tio inledande matcherna. Det har bara blivit en seger på de fyra senaste kamperna.

» Tingsryds trend under säsongen: två vinster, två förluster, två vinster, två förluster, två vinster. Bryter smålänningarna sviten nu och vinner tre raka matcher för första gången?

» Almtuna har alltjämt, efter tio matcher, inte lyckats göra mål i powerplay. Laget har spelat drygt 48 minuter i numerärt överläge utan att ha lyckats näta.

{!C}

» Efter sex raka förluster så fick Västervik till ett trendbrott senast när Björklöven kunde besegras efter straffar i Umeå. Ken Jäger klev fram som matchvinnare. Noterbart är att klubben värvat in kanadensiske backen Brandon Burlon, men han är ännu inte spelklar.

» Karlskrona hade ett motsatt trendbrott senast. Efter fyra raka vinster så blev det förlust i rivalmötet mot Tingsryd.

» Västervik och Karlskrona är de två lag som drar på sig flest tvåminutersutvisningar i ligan. Karlskrona har dragit på sig 47 tvåor medan Västervik dragit på sig 46 tvåor.

{!D}

» Karlskoga är i bra form med fyra vinster på de fem senaste matcherna. Värmlänningarna gör klart flest mål i ligan och har pysat in 43 puckar (MODO näst bäst med 35 mål).

» Västerås drar på sig minst tvåminutersutvisningar i ligan. 28 tvåor har det blivit hittills (Tingsryd när näst bäst med 32 tvåor).

» Karlskoga har haft problem i boxplay hittills. Laget har en effektivitet på 66,7 % och det är klart sämst i ligan (AIK och Västervik är näst sist med en effektivitet på 75,6 %).

{!E}

» Södertälje har bara vunnit en av de sex senaste matcherna. Senaste förlusten var extra tuff. SSK ledde med 3-1 mot Karlskoga med tio minuter kvar, men tappade och föll till slut med 3-4.

» Björklövens nyförvärv Tyler Vesel är spelklar och kommer att göra debut ikväll. 25-åringen spelade i AHL ifjol och gör nu sin första sejour i Europa.

» Björklöven-kedjan med Justin Crandall, David Lindquist och Alex Hutchings har sprutat in 30 poäng så här långt och har inte minst kombinerat in elva poäng på de tre senaste matcherna.

Jonas Gustavsson