Matchguide: Mora går för elfte raka
Publicerad: 2015-09-19

Segersviten lever vidare. När Vita Hästen kommer på besök så går Mora för höstens elfte (!) raka seger. 

Match: 
19/9 16.00 Mora - Vita Hästen, Smidjegrav Arena 

Sändning: 
cmore.se 

Moras succéhöst fortsätter. Sju raka segrar under försäsongen har följts av tre raka vinster under HockeyAllsvenskan, där dalalaget vann med hela 7-1 mot Oskarshamn under torsdagen. 

– Det var en bra insats i 60 minuter och jag är glad att vi forsatte spela trots att vi ledde med några mål. För det mesta höll vi oss till planen och det gjorde att vi kunde fortsätta skapa chanser, säger Moras tränare Jeremy Colliton till klubbens hemsida, och gillar det täta schemat just nu.

– Det är fem matcher på tio dagar men det är samma för alla, många matcher och mycket resande. Det finns inga ursäkter, vi ska vara redo att prestera. 

Nu kommer Vita Hästen på besök och Mora går alltså för elfte raka segern i höst. Formen är vass. 

– Ja, det är bara några få matcher in på säsongen så vi ska inte bli för exalterade, men ingen kan ta ifrån oss de poäng som vi tagit, säger Colliton om vinsttrenden, och kommenterar Vita Hästen: 

– De är ett bra lag och de gav oss trubbel ifjol. Vi vill sätta tonen nu när vi har hemmaplan. Vi måste få en bra start och vi behöver spela med speed. 

Vita Hästen har två raka förluster och letar efter trendbrott. 

– Vi har försökt att vara konstruktiva och spela oss ur situationerna, men vi vill hitta tillbaka till det som var en vinnande strategi förra året. Försöka få lite lugn och ro i stället för att spela fast oss själva, säger lagkaptenen Henrik Bankelius till folkbladet.se, och menar att laget ska spela "tråkigare": 

– I längden blir ju det tråkiga spelet roligare om det leder till att man vinner matcher, det är så man får se på det. Man vill gärna vara konstruktiv, men hittills har vi märkt att det inte riktigt går. Vi får börja med det tråkiga och det enkla och sen växa in i det. Det är okej att slå en icing eller en sarg ut ibland.

Läget i lagen: 
Mora har inte delgett läget i laget. 

Vita Hästen saknar alltjämt skadade Kalle Jellvert och får nu också klara sig utan backen Morgan Hassel som olyckligt föll in i sargen under en träning i veckan. Det rapporterar Vita Hästens hemsida. 

Notera att: 
* Linus Johansson, Daniel Hermansson och Patrik Karlkvist har gjort poäng i alla de tre inledande matcherna.
* När lagen möttes under försäsongen så vann Mora med 4-1. 
* Vita Hästen har en PP-effektivitet på 8,33 % - sämst i serien tillsammans med AIK.

Läs också: 
Moras hemsida inför matchen 
Vita Hästens hemsida inför matchen 

Jonas Gustavsson