Leksand stärker upp med Ben O'Connor
Publicerad: 2018-06-20
Leksand har gjort klart med brittiske backen Ben O'Connor som ansluter från Sheffield Steelers i EIHL.

Leksand förstärker backbesättningen med britten Ben O'Connor som representerat England i åtta VM-turneringar och tre OS-kval.

29-åringen har varit över i Nordamerika en sväng och spelat juniorhockey, men har under majoriteten av karriären huserat hemma i Storbritannien. De fyra senaste säsongerna har han spelat med Sheffield Steelers och den gångna vintern producerade han 53 poäng på 55 matcher.

O'Connor skrev nyligen på för Barys Astana i KHL, men efter att klubben bytt lagledning så bröts kontraktet och nu blir det alltså spel i Leksand istället.

– Ända sedan det blev klart att Daniel Bertov lämnar oss har vi vetat om att vi behöver en till back. Vi har några unga backar som kommer att vara borta på landslagsspel under vintern, och skador kan alltid komma, så vi har hela tiden varit inställda på att få hit en till bra back. Ben O'Connor har fina offensiva kvalitéer och kommer verkligen att hjälpa oss i vinter. Han har är en bra skridskoåkare och kommer att färga in bra i vårt lag, säger sportchefen Christer Siik till Leksands hemsida.

O'Connor:

– Man skulle kunna säga att Sheffield är Leksands motsvarighet i England, så jag är van vid inramningen och förväntningarna som ställs. Som spelare är jag en offensiv back som tycker om att följa med offensivt i spelet när det finns möjlighet. Jag gillar att spela powerplay och har ett bra förstapass.

Läs mer på Leksands hemsida

» Transfercentralen

Jonas Gustavsson