Björklöven avgjorde i femte (!) perioden!
Publicerad: 2022-04-11
Björklöven utjämnade semifinalserien mot MoDo till 1-1 i matcher efter att ha avgjort den andra matchen i den femte (!) perioden.

Björklöven har utjämnat semifinalserien mot MoDo till 1-1 i matcher.

Umeå-laget vann den andra semfinalen med 2-1 efter övertid.

– Magiskt, säger segerskytten Sebastian Selin till C More.

Det stod 1-1 efter full tid efter att David Bernhardt och Jacob Olofsson matat in var sin puck. Sedan dröjde det till den femte perioden innan avgörandet kom. Sebastian Selin styrde in ett backskott på ett snyggt sätt.

– Jag fick en bra touch på den, säger Selin som inte var orolig medan målet videogranskades.

– Jag var säker på att det var mål. Det kändes nästan som att jag styrde pucken mer uppåt än nedåt.

Björklöven gjorde båda målen efter att ha vunnit puckar via en hög press.

– Vi vill åka mycket skridskor och sätta press, menar Selin.

MoDo-tränaren Mattias Karlin:

– Det är irriterande så klart. Jag tycker att vi styr det mesta men tar man inte vara på målchanserna och bjuder på två mål åt andra hållet så kan det bli en förlust, säger han till C More.

Nu vänder matchserien till Winpos Arena i Umeå. Både match tre och fyra är slutsåld så det väntar stora publikfester.

– Det har varit bra kamper hittills, nu ska vi ta det till vår hemmaplan och fortsätta ösa, säger Selin.

MoDo - Björklöven 1-2 (OT)

Målskyttar MoDo: David Bernhardt

Målskyttar Björklöven: Jacob Olofsson, Sebastian Selin