MODO har gjort klart med tre målvakter
Publicerad: 2019-04-16
MODO har spikat sin målvaktssida. Klubben förlänger med Erik Hanses och Linus Lundin samt värvar in Oliver Dackell.

MODO spikade sin målvaktssida under tisdagen.

Klubben gjorde klart med tre (!) målvakter på rad. Erik Hanses och Linus Lundin har kritat på nya avtal och dessutom plockas Oliver Dackell in från Örnsköldsvik.

Erik Hanses var etta under det mesta av den gångna säsongen och stod alla matcherna i Slutspelsserien. 28-åringen stod 34 allsvenska matcher, släppte in 2,41 mål per match samt noterade en räddningsprocent på 90,7 %.

– Jag är inte nöjd med den förra säsongen där det var upp och ner. Jag började bra och sen fick både jag och laget en svacka innan Linus (Lundin) kom in och boostade oss samtidigt som jag kunde träna bättre. Sen hittade jag mig själv och mitt spel där avslutningen av säsongen var helt okej, säger Hanses till MODO:s hemsida.

Linus Lundin kom till MODO under hösten som ersättare till Isak Edman som valde att lämna. Han hade förstaspaden under en period av säsongen, men agerade mest backup till Erik Hanses.

– När jag kom till MODO gick det bra, sedan kom en liten dipp efter årsskiftet som jag gärna hade velat sudda bort. Men hockey är ju så, det gäller bara att hitta en så bra högstanivå som möjligt, säger Lundin.

Oliver Dackell lånades in från Örnsköldsvik stundtals den gångna säsongen för att täcka upp vakanser. Nu får han chansen i MODO på riktigt.

– Jag blev jätteglad att de anser mig vara tillräckligt bra, och det gav givetvis en boost framåt. Sedan är det ett steg i helt rätt riktning och jag är på god väg dit jag vill i karriären. Så det var en stor ära att frågan kom från just MODO som är en stor klubb, säger Dackell.

MODO kliver alltså in i nästa säsong med tre målvakter under kontrakt.

– Ska man göra resan hela vägen har vi inte råd med att under 10-15 matcher endast ha en målvakt vid händelse av skada. Linus Lundin och Erik Hanses blev båda bättre av konkurrens och de ska fortsätta att konkurrera och sporra varandra. Vi adderar sedan en tredje målvakt som är en riktigt vass talang som vi hoppas ska kunna utvecklas ytterligare hos oss, motiverar tränaren Björn Hellkvist.

Läs mer på MODO:s hemsida om Erik Hanses

Läs mer på MODO:s hemsida om Linus Lundin

Läs mer på MODO:s hemsida om Oliver Dackell

» Transfercentralen - full koll på silly season!

Jonas Gustavsson