HV71 tog klar seger i första finalen!
Publicerad: 2022-04-23
HV71 tog en klar 6-1-seger mot Björklöven i den första finalmatchen efter att både Tyler Kelleher och Christoffer Törngren blivit tvåmålsskyttar.

HV71 har tagit tag i taktpinnen i finalen mot Björklöven.

Smålänningarna vann den första matchen i finalserien med 6-1.

– Jäkligt skönt att vara i gång igen, säger HV-veteranen Simon Önerud till C More.

HV71 rivstartade. Inom loppet av fem minuter i den första perioden så gjorde hemmalaget tre mål, inprickade av Christoffer Törngren, Hunter Shinkaruk och Fredrik Forsberg, och spelade alltså till sig ett 3-0-övertag.

Alexander Wiklund fick in en 1-3-reducering strax efter 3-0-målet, men då svarade HV71 med att tämligen snabbt mata in 4-1 genom Tyler Kelleher.

Samme Kelleher ökade sedan på till 5-1 mitt i andra perioden och i slutminuterna fastställde Törngren slutresultatet till 6-1 via en kasse i tom bur.

HV71 hade inte spelat på nio dagar… men det märktes inte.

– Jag tycker att vi är trygga i vårt spel. Vi vet vad vi ska göra. Vi tränar som vi spelar och var inte oroliga över att vara ringrostiga, säger Önerud.

– Grejen var att komma in mentalt förberedda och det tycker jag att vi var, säger HV71-tränaren Tommy Samuelsson till C More.

Björklöven-tränaren Viktor Stråhle:

– Vi kom ut hårt första fyra minuterna, sedan vet jag inte vad som händer. Vi möter ett skickligt lag men vi kan inte heller bjuda på saker. Vi kör för mycket och det blir huvudet under armen. Vi tappar systemet. Jag vet inte om det var en klassisk "hang over" från att ha tagit sig vidare från en match sju, säger han till C More.

Andra finalmatchen spelas på måndag. Även den bataljen avgörs i Husqvarna Garden.

– Det gäller att nollställa och ladda för ny match, säger Önerud.

HV71 - Björklöven 6-1

Målskyttar HV71: Tyler Kelleher 2, Christoffer Törngren 2, Hunter Shinkaruk, Fredrik Forsberg

Målskyttar Björklöven: Alexander Wiklund

Noterat:

» HV71 vann skotten med 36-22.

» Jonas Gunnarsson vaktade HV71-buren. Han svarade för 21 räddningar på 22 skott och noterade en räddningsprocent på 95,5 %.

Jonas Gustavsson