Matchguide: Flera nya spelare gör debut ikväll

22 januari 2020 10:00

Flera spelare gör debut i nya klubbar ikväll. Det handlar om Gustav Nielsen, Almtuna; David Rundqvist, Västerås; Kristoffer Gunnarsson, Kristianstad; Anton Gradin, Södertälje, och kanske Nikolai Belov, MODO. Onsdagen bjuder på full omgång i Sveriges mest underhållande liga!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Almtuna - Vita Hästen, Gränbyhallen
19.00 Timrå - Kristianstad, NHK Arena
19.00 MODO - Karlskoga, Fjällräven Center
19.00 Södertälje - Västervik, Scaniarinken
19.00 Mora - Björklöven, Jalas Arena
19.00 Karlskrona - AIK, NKT-Arena Karlskrona
19.00 Västerås - Tingsryd, ABB Arena

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder MODO mot Karlskoga ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med Adam Tambellini, MODO, och Oliver Eklind, Karlskoga.
» Spelarkorrarna bjuder på inside-material.
» C More-experten Mike Helber tar ut veckans femma i HockeyAllsvenskan.
» I första pausen blir det Guldgaller-fokus på MODO och Almtuna.
» I andra pausen bjuder C More-experten Mike Helber på snackisarna från den gångna veckan i HockeyAllsvenskan.
» Alla mål från alla matcher.

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Almtuna vann den viktiga nyckelmatchen mot Kristianstad senast. Den segern innebär att Uppsala-laget nu har fem poäng ner till det negativa kvalstrecket. Sett över tid så är formen dock så där med två segrar på de nio senaste matcherna.

» Vita Hästen blandar och ger resultatmässigt just nu, och kommer närmast från en uddamålsförlust mot Västerås. Laget har två raka förluster på bortaplan och har spelat fem raka bortamatcher utan att ha plockat någon trepoängare.

» Almtuna har möblerat om på backsidan. Klubben har släppt ryske publikfavoriten Nikolai Belov till MODO, och ersatt honom med Gustav Nielsen som lånats in från Timrå i en knapp månad framöver. Nielsen väntas spela ikväll.

» Timrå kommer från en tung vecka där det blev 1-3-förlust mot Mora och 2-7-nederlag mot Björklöven. Veckan innan dess så vann man dock med stora siffror, så det svänger snabbt. Laget har också revansch att utkräva mot Kristianstad eftersom skåningarna vann första mötet i NHK Arena.

» Kristianstad förlorade den så viktiga matchen mot Almtuna senast. Det innebär att skåningarna har fem poäng upp till säker mark i tabellen. Formen är också oroande. KIK har bara tre segrar på de fjorton senaste matcherna, och bara en av segrarna har kommit efter ordinarie tid.

» Kristianstad har gjort om i truppen. Kristoffer Gunnarsson har plockas in från Mora och spelar med KIK resten av säsongen. Samtidigt så har klubben brutit med Joel Werner, samt lånat ut Albin Hernod och Dennis Finn Olsson till Mörrum.

» MODO är i strålande form. Laget har fem raka trepoängare och har tagit 30 av 33 möjliga poäng sett över de elva senaste omgångarna. De tre senaste matcherna har MODO vunnit med sammanlagda målskillnaden 13-2. I förra omgången slogs Tingsryd tillbaka med 3-0.

» Efter tre raka förluster så har Karlskoga vänt på trenden med två raka segrar (mot Västerås och Karlskrona).

» MODO har förstärkt backsidan med Nikolai Belov som värvats loss från Almtuna. Alla papper är dock inte helt klara ännu, men MODO hoppas att ryssen kan göra debut redan ikväll.

» Södertälje har brottats och brottas fortfarande med en brutal skadelista i offensiven (Lucas Carlsson, Christopher Bengtsson, Sebastian Bengtsson och Hugo Gustafsson), men levererar trots det resultat. Laget har poäng i åtta av de nio senaste matcherna och vann mot AIK senast.

» Västervik hade en stark förra vecka där det blev segrar mot Karlskrona (2-0) och Mora (3-2 efter straffar). SSK är dock något av en mardrömsmotståndare, i alla fall den här säsongen. SSK har vunnit de två tidigare mötena med 4-1 och 3-0.

» Södertälje får tillbaka Hugo Gustafsson ikväll, och hoppas även att Lucas Carlsson och Sebastian Bengtsson kan göra comeback mot Västervik efter att ha missat fem respektive två matcher. Klubben får också in Anton Gradin som lånats in från MODO i tre veckor. "Vi ska förvänta oss hårt jobb, fysiskt spel och en kille som förhoppningsvis kan gå på många avslut", säger SSK-tränaren Nichlas Falk om Gradin till hockeypuls.se.

» Mora har haft en tuff säsong, men känns på gång. För första gången den här säsongen har dalalaget tagit poäng i fem raka matcher, och ikväll finns alltså chansen att utöka den sviten. Senast blev det strafförlust mot Västervik, men innan dess hade Mora tre raka segrar.

» Björklöven är en segermaskin just nu. Laget har nio (!) raka trepoängare, och kan alltså ta tionde raka segern ikväll. Senast slog Löven tillbaka Timrå med hela 7-2.

» Björklöven-duon Tyler Vesel och Alex Hutchings öser in poäng just nu. Radarparet har gjort poäng i åtta raka matcher.

» Karlskrona hade det tufft förra veckan. Laget åkte på dubbla förluster, 0-2 mot Västervik och 2-6 mot Karlskoga. Kan KHK vända på trenden ikväll?

» AIK har tio (!) raka förluster och har tagit noll poäng på de sex senaste matcherna. Laget är sist i tabellen och har hela 19 poäng upp till fast mark, med "bara" 42 poäng kvar att spela om.

» Lagen som möts finns i botten av varsin specialteams-statistik. AIK är sämst i ligan i powerplay med en effektivit på 9,02 % medan Karlskrona är sämst i ligan i boxplay med en effektivitet på 73,48 %.

» Efter sju matcher utan någon trepoängare så fick Västerås till ett trendbrott senast mot Vita Hästen där det blev en 4-3-seger. Därmed tog laget poäng för femte matchen i följd (laget hade spelat kryss i fyra raka matcher innan segern mot Vita Hästen).

» Tingsryd har också problem med att spela in trepoängare, även om det tas kontinuerligt med pinnar. Laget har spelat sju matcher utan att ta någon trea, och har bara en trepoängare på de elva senaste kamperna. Senast blev det en 0-3-förlust mot MODO.

» I fredags gjorde Västerås klart med David Rundqvist från Leksand. Han gör debut ikväll och kliver in som center i en offensiv enhet med Lukas Zetterberg och Viktor Hertzberg. "Det känns nånstans som en form av nystart när han (Rundqvist) kommer in. Sen vill vi bygga laget på att bredden är vår spets. Nu har vi fyra riktigt kompetenta linor", säger VIK-tränaren Thomas Paananen till hockeypuls.se.