Fredric Weigel och Sam Marklund klara för AIK
Publicerad: 2018-04-18
AIK plockar in två vassa poängspelare till kommande säsong i form av centern Fredric Weigel och forwarden Sam Marklund.

AIK har adderat 66 allsvenska poäng till truppen. Det var nämligen vad senaste nyförvärven Fredric Weigel och Sam Marklund kombinerade in den gångna vintern.

Weigel kommer närmast från en tre säsonger lång sejour i Södertälje där han den gångna säsongen svarade för 32 poäng på 51 matcher.

Den 25-årige centern, som skrivit på ett ettårskontrakt, återförenas nu med fjolårets kedjekamrat Anton Holm.

– AIK visade tidigt att de var intresserade efter lite tänkande så bestämde jag mig, och det ska bli jävligt kul, säger Weigel till AIK:s hemsida.

Marklund kom från ett struligt år i SHL men fick en nytändning i MODO den gångna säsongen. Forwarden sköt tretton mål och noterade 34 poäng på 52 matcher.

25-åringen har skrivit på ett tvåårsavtal.

– Det blev en hel del poäng i fjol - vilket var kul och det är klart man vill bidra så mycket som möjligt till laget och visa att man är mer än en jobbig jäkel. Mitt fokus kan lätt annars bli - ifall jag spelar med två skickliga offensiva spelare - att ta jobbet framför mål, säger Marklund.

Sportchefen Anders Gozzi om tillskotten:

– Sam Marklund är en spelare som står för attityd och hårt jobb men han kan även spela och producera. Fredric Weigel står för kreativitet och spelskicklighet och är samtidigt duktig på att göra sina medspelare bättre.

Läs mer på AIK:s hemsida

Jonas Gustavsson