Björklöven bröt den dystra sviten
Publicerad: 2018-03-02
Efter sju raka matcher utan någon trepoängare så bröt Björklöven den sviten genom att 4-2-vinna på hemmaplan mot AIK.

Björklöven besegrade AIK med 4-2 på hemmaplan och bröt därmed sin sju matcher långa svit utan någon trepoängare.

Fyra raka mål blev matchvinnande.

AIK ledde med 1-0 efter en period, men i den andra vände Löven på steken. Jacob Andersson sköt 1-1 i powerplay och Mikko Pukka fyllde på med ett 2-1-mål mitt i perioden. I början av den tredje perioden stängde Löven matchen med två mål på 36 sekunder inprickade av Axel Ottosson och Jacob Peterson.

Noterbart är att comebackande Alex Hutchings, som inte spelat sedan slutet av december, registrerade en assist på 3-1-målet.

Adam Werner gjorde en stormatch i kassen och räddade hela 44 av 46 skott och noterade därmed en räddningsprocent på 95,7 %.

Segern innebär att Löven stärkte upp sjundeplatsen i tabellen. Med två omgångar kvar skiljer det tre poöng ner till nian Södertälje.

AIK åkte på femte raka förlusten, men är alltjämt trea i tabellen. Anton Holm och Éric Castonguay sköt tröstmålen.

Statistik: Björklöven - AIK 4-2