Matchguide: Tingsryd spelar sin seriepremiär
Publicerad: 2020-10-04
Söndagsunderhållning i Sveriges mest underhållande liga! Tre matcher spelas - och det är dags för Tingsryd att spela sin seriepremiär.

FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

15.00 Tingsryd - Almtuna, Nelson Garden Arena
15.00 Björklöven - AIK, A3 Arena
17.30 Västerås - Södertälje, ABB Arena

VÄRT ATT VETA

{!A}

» Tingsryd och Almtuna möts i ett dubbelmöte under söndagen och måndagen och båda matcherna spelas i Nelson Garden Arena.

» Tingsryd är näst sista lag att göra sin ligapremiär idag (Kristianstad är sist ut imorgon måndag), och har således inte spelat några matcher ännu. Smålänningarna kliver dock in med en bra känsla efter en stark försäsong där man spelade fem matcher och vann de fyra sista.

» Almtuna spelade sin första match i fredags och tog en 4-3-seger mot rivalen Västerås efter ett sent segermål av kaptenen Emil Berglund.

{!B}

» Ifjol var det skilda världar för Björklöven och AIK som kom först respektive sist i tabellen. Premiären i fredags var också skilda världar där Björklöven tog en tung bortaseger mot Timrå medan AIK hemmaföll mot Västervik.

» Det är de två senaste årens seriesegrare som möts. AIK vann HockeyAllsvenskan för två år sedan, Björklöven vann HockeyAllsvenskan förra säsongen.

» Fjolåret i Finland blev inte som tänkt för Fredric Weigel och under vintern så valde han att flytta hem till Sverige igen. Han kritade på för Björklöven och gjorde en stark insats där. I år är Weigel tillbaka i AIK igen, samma klubb han spelade i för två år sedan, och idag ställs han alltså mot förra säsongens lagkamrater.

{!C}

» Västerås har haft stora problem att vinna i Uppsala senaste åren, och i fredags åkte västmanlänningarna på en ny tung förlust mot Almtuna. Hemmalaget vann med 4-3 efter ett segermål i slutet.

» Södertälje hade det desto roligare under slutfasen av sin match i fredags. Med dryga minuten kvar mot Väsby så sköt Evan Bouchard nämligen 1-0 vilket innebar tre SSK-poäng. Backen Bouchard, som fick mycket beröm efter matchen, noterades för hela åtta (!) skott på mål.

» Lagen möttes en gång under försäsongen och då vann Västerås med 6-1.

Jonas Gustavsson