Veckans Femma: "Han gjorde succé!"

23 november 2020 14:30

Varje vecka så tar vi ut veckans femma i HockeyAllsvenskan och prisar de spelarna som varit hetast i ligan!


På grund av många uppskjutna matcher så spelades bara åtta matcher förra veckan - totalt nio av fjorton lag spelade - men det blir ändå en "Veckans Femma", och den ser ut så här!

MÅLVAKT

Linus Ryttar, Väsby

Linus Ryttar har mest agerat backup bakom Henrik Lundberg i höst, men keepern fick chansen i båda matcherna den gångna veckan och gjorde succé! Ryttar storspelade och ledde Väsby till dubbla segrar: 3-0 mot Karlskoga och 5-3 mot Björklöven. Ryttar motade totalt 57 av 60 skott - flera spektakulära räddningar, dessutom - och hade en räddningsprocent på 95,0 %.

Bubblare: Filip Gustavsson, Södertälje

BACKAR

Evan Bouchard, Södertälje

Södertälje och Evan Bouchard - som tar plats i veckans lag för tredje veckan i rad - fortsätter att leverera. SSK-vinstsviten är nu uppe i fem raka matcher. Den gångna veckan blev det en 5-2-vinst borta mot formstarka Västerås, och Bouchard dunkade in ett mål och noterade en assist, och gjorde återigen en stabil och viktig insats.

Gustav Bouramman, Väsby

Väsby kommer från en stark vecka (3-0 mot Karlskoga och 5-3 mot Björklöven) där defensiven lyfte ett par klasser. Gustav Bouramann var en av flera som imponerade. Starkt jobb i defensiven, smällde in det matchvinnande målet mot Björklöven och var en av spelarna i laget som matchades allra hårdast.

Bubblare: Niklas Folin, Vita Hästen

FORWARDS

Johannes Nilsson, Väsby

Väsby fick islossning den gångna veckan med dubbla vinster och Johannes Nilsson var en av de klarast lysande stjärnorna i offensiven med totalt tre mål och en assist. Han satte både 2-0 och 3-0 mot Karlskoga, och tryckte in den viktiga 3-3-kvitteringen innan han spelade fram till matchvinnande 4-3 mot Björklöven.

David Gustafsson, Tingsryd

Tingsryds majestätiska center David Gustafsson fortsätter att vara ångloket hos smålänningarna, och i veckan klev han också fram i poängprotokollet. Såg ut att bli poängräddare mot Karlskoga när han smällde in 5-5-kvitteringen sent i tredje perioden, men värmlänningarna avgjorde sedermera i slutminuten. I fredags spelade Gustafsson fram till 1-1-målet och satte sedan den avgörande straffen i 2-1-segern mot Vita Hästen.

Oskar Steen, Björklöven

Matchvinnarnas matchvinnare. Har gjort tio mål i höst varav fem varit matchvinnande, som straffen han tryckte in mot Västervik i fredags som gav Björklöven en 4-3-seger. Spelade också fram till den viktiga 1-1-kvitteringen där och gjorde sedan även mål i söndagens torsk mot Väsby. Har gjort mål i tre raka matcher.

Bubblare: Linus Karlsson, Karlskoga; Ludwig Blomstrand, Södertälje; Filip Cruseman, Vita Hästen; Emil Lundberg, Vita Hästen