MODO värvar in Peters och Mikkelson

24 april 2020 14:05

MODO har plockat in målvakten Anthony Peters och backen Brendan Mikkelson i truppen.


MODO-sportchefen Fredrik Glader bjöd på en spektakulär dubbelvärvning under fredagen.

Klubben har gjort klart med målvakten Anhony Peters och backen Brendan Mikkelson.

Peters har en lång karriär i Nordamerika bakom sig och gjorde den gångna vintern sin första sejour i Europa där han spelade med Iserlohn i tyska ligan. Den 29-årige kanadensaren har kritat under ett tvåårsavtal med MODO.

– En intressant målvakt som vi scoutat under en längre tid. Han är otroligt motiverad att komma till MODO där vi fått goda rekommendationer och han har de egenskaper vi söker i en målvakt, säger Glader till klubbens hemsida.

Peters:

– Alltid när man hör om svensk ishockey så kommer MODO på tal, inte minst för alla spelare som klubben fostrat till NHL och till andra ligor. Spelarutvecklingen, staden och organisationen har ett gott rykte och när jag kollat upp allt i den här processen kan jag inte säga annat än hur laddad jag är att få vara en del av atmosfären, ligan och klubben de kommande säsongerna.

Mikkelson är välkänd för den svenska publiken. Han spelade med Västerås under NHL-lockouten 2012/13 och gjorde nyligen tre SHL-säsonger med Luleå. Den 32-årige kanadensaren, som skrivit på för två år med MODO, kommer närmast från spel i österrikiska Salzburg.

– En spelare jag känner väl sedan tidigare där han är en väldigt professionell ledare såväl på som utanför isen. Han är en spelare med bra storlek, ett hårt skott och ett bra förstapass som är rörlig trots sin storlek. Han ser fram emot att hjälpa hela gruppen framåt, säger Glader.

Mikkelson:

– Sedan säsongerna med Luleå i SHL har jag sökt en möjlighet att komma tillbaka och spela i Sverige igen och när chansen dök upp med MODO Hockey kändes det direkt som rätt utmaning. Jag trivdes väldigt bra i Sverige senast där hela tankegången med laget och lagets prestation som det viktiga passar mig både som person och som spelare.

I samma veva så meddelar MODO också att Patrik Bartosak inte blir kvar i klubben.

– En fantastisk målvakt som visade klass under den korta tid han representerade klubben. Patrik är dessutom en öppen och omtänksam person som vi önskar all lycka till i den fortsatta karriären där vi hoppas att våra vägar åter kan korsas i framtiden, säger Glader.

Läs mer om Anthony Peters på MODO:s hemsida

Läs mer om Brendan Mikkelson på MODO:s hemsida

Läs mer om Patrik Bartosak på MODO:s hemsida

» Transfercentralen - få full koll på silly season!