Matchguide: Nya poäng idag, Nicolai Meyer?

16 februari 2019 10:00

Lördag och tre matcher i Sveriges mest underhållande liga! Blir det nya poäng från Nicolai Meyers klubba? Hur går det i rivalderbyt mellan Oskarshamn och Västervik? Svaren kommer under dagen!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

15.15 Södertälje - MODO, Scaniarinken
15.15 Almtuna - Karlskrona, Gränbyhallen
18.00 Oskarshamn - Västervik, Be-Ge Hockey Center

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

SÖDERTÄLJE - MODO

Efter fem raka förluster så fick Södertälje till ett trendbrott senast när det blev hemmaseger mot Västerås.
SSK är alltjämt åtta i tabellen och har den sista platsen i Slutspelsserien, men Björklöven flåsar i nacken. Laget är således i stort poängbehov när det nu väntar hemmamatch mot MODO.
SSK kör också hockeymanifestation 2019 i eftermiddag så det kommer att vara fullsatt i Scaniarinken.
– Vårt mål hela året har varit att komma topp åtta. Vi ska jobba för hela Södertälje för att uppnå det, säger poängkungen Nicolai Meyer, som gjorde fem poäng senast, till lt.se.
MODO är i bra form med tre raka segrar, poäng i sju av de åtta senaste kamperna och en färsk storvinst (7-3 mot Pantern) i bagaget.
Offensiven är stark i laget just nu.
– Jag har sagt det innan och säger det igen att vi är på väg att hitta modet och friheten i offensiven där vi spelade ett bekymmersfritt spel med puck (senast). Mycket positivt att det har kommit igång, säger tränaren Björn Hellkvist till MODO:s hemsida.

Noterat:
» Marcus Karlström och Lindsay Sparks har lämnat Södertälje. Marcus Bohman och Emil Bejmo finns på skadelistan. George Sörensen, Jacob Spångberg och David Åslin är inte uttagna i truppen.
» Inga förändringar väntas i MODO, skriver klubben på sin hemsida. Victor Aronsson är handskadad.
» Södertäljes Nicolai Meyer har gjort mål i fyra raka matcher.

» Läs mer på Södertäljes hemsida
» Läs mer på MODO:s hemsida

ALMTUNA - KARLSKRONA

Efter bara en seger på tio matcher så tog Almtuna en tung och viktig trea senast när Karlskoga besegrades på hemmaplan.
Läget i tabellen är dock alltjämt tufft. Almtuna är nästjumbo och har fyra poäng upp till Tingsryd på rätt sida om det negativa kvalstrecket.
Ikväll väntar hemmamatch mot Karlskrona.
Karlskrona ligger sexa i sammandraget och är i poängbehov för att säkra en plats i Slutspelsserien. Just nu skiljer det fyra poäng ner till jagande nian Björklöven.
Igår släppte klubben Justin Crandall till AIK och KHK:s spetskedja splittras därmed. Hannes Johansson kommer att gå in som ersättare med Niklas Johansson och Marcus Paulsson.
– En spelare som vi tror kan göra det bra i den här miljön. Sen går det ju inte att ta bort vad Justin har gjort, säger tränaren Ove Molin till blt.se.
– Det (att Crandall lämnade) är tråkigt på alla sätt och vis för hela gruppen. Men det är så verkligheten ser ut och nu är det andra som får steppa upp. Jag tror det här kommer att bidra till att vi kommer varandra ännu närmare.

Noterat:
» Almtuna har samma lag som senast. Jesper Mångs och Tobias Hage är skadade och missar resten av säsongen.
» Kalskrona har släppt Justin Crandall till AIK, ett beslut som klubben tog på ekonomiska grunder. André Nordstrand kommer därmed in i laget igen.
» Karlskronas Viktor Liljegren har gjort tre mål på de två senaste matcherna.

» Läs mer på Almtunas hemsida

OSKARSHAMN - VÄSTERVIK

Kampen om serievinsten går vidare. Efter 45 omgångar så är tvåan Oskarshamn tre poäng efter ettan AIK. Kan smålänningarna ta en vinst i kväll och därmed sätta press på AIK när de senare ska spela sin hängmatch?
IKO har fyra förluster på de sex senaste matcherna, men är starka hemma där man vunnit nio av de tio senaste matcherna.
Rivalderbyt mot Västervik är alltid speciellt och det väntas bli slutsålt i Be-Ge Hockey Center ikväll.
– Det är bara positivt om det är fullt och det tycker jag killarna är värda efter 45 omgångar, säger tränaren Håkan Åhlund till klubbens hemsida.
– Det blir fin inramning. Vi ska upp i prestationen. Vi pratar mycket om prestationen och det har vi gjort hela tiden. Jag utgår från att alla matcher blir fighter så länge vi har matcher kvar att spela. Det är kul på slutet när det är kamp kring alla streck.
Västervik är tia i tabellen och blickar fortfarande uppåt. Fem poäng skiljer upp till åttondeplacerade Södertälje.
Sett över de sex senaste matcherna så har Västervik vunnit och förlorat varannan match. Ska den sviten hålla i sig så behöver det bli seger ikväll.

Noterat:
» Oskarshamn saknar enbart Anton Björkman som är skadad.
» Innan transferfönstet stängde igår så gjorde Västervik klart med målvakten Adam Ohre och backen Edwin Johansson. De väntas debutera ikväll. Isak Ragnevad och Andreas Frisk finns på skadelistan.

» Läs mer på Oskarshamns hemsida