Veckans Femma: "Firade på bästa sätt"
Publicerad: 2020-12-07
Varje vecka så tar vi ut veckans femma i HockeyAllsvenskan och prisar de spelarna som varit hetast i ligan!

MÅLVAKT

Emil Kruse, Västerås

Efter en tung period för Västerås så vände det rejält den gångna veckan med dubbla segrar: 5-1 mot Mora och 4-1 mot MODO. Emil Kruse stod i båda matcherna och var tillbaka i sylvass form. Keepern motade totalt 57 av 59 skott i veckan och noterade en räddningsprocent på 96,6 %.

Bubblare: Stefan Steen, Karlskoga; Calle Clang, Kristianstad

BACKAR

Gustav Lindström, Almtuna

Almtuna tog sju av nio poäng den gångna veckan och toppbacken Gustav Lindström spelade som brukligt en nyckelroll. Detroit Red Wings-lånet fick (precis som vanligt) mycket istid, noterade fem assist och gick +4.

Marcus Hardegård, Timrå

Timrå fortsätter att vinna matcher och Marcus Hardegård fortsätter att vara en av lagets absolut bästa backar, och inte minst spela en nyckelroll i det offensiva spelet. Den gångna veckan lirade Timrå två matcher där Hardegård noterade tre assist och gick +5.

Bubblare: Jimmie Jansson, Västerås

FORWARDS

Henrik Björklund, Karlskoga

Hur firar man match nummer 500 i HockeyAllsvenskan på bästa sätt? Ja, Henrik Björklund firade med seger, hållen nolla och inblandning i alla mål framåt för Karlskoga (ett mål, två assist) i 3-0-vinsten mot Västervik. Veteranforwarden gjorde fyra poäng totalt under veckan som gick och toppar nu poängligan i HockeyAllsvenskan.

Morten Madsen, Timrå

Snacka om att ha hittat formen. Efter att ha gjort tre poäng i de tolv första matcherna så har Morten Madsen nu gjort sju poäng på fem matcher. Den danske centern, som gjort mål i fyra raka matcher, noterade tre mål i veckans två matcher.

Nick Olesen, Södertälje

Nick Olesen har en poängsvit som nu är uppe i nio raka matcher. Den gångna veckan svarade dansken för ett mål och tre assist i tre spelade matcher, och med totalt 27 poäng så är Olesen tvåa i totala poängligan (på samma poäng som Henrik Björklund, men med färre gjorda mål).

Bubblare: Hampus Harlestam, Almtuna; Linus Karlsson, Karlskoga; Emil Alba, Södertälje; Jonathan Dahlén, Timrå; Alexander Lunsjö, Västerås

Jonas Gustavsson